Prostreno.cz

Bílé zuby bez kazů

Že je kokosový olej opravdový všeuměl, jistě víte. Dokáže opravit poškozené vlasy, pečuje o pleť, je mnohem zdravější při přípravě jídla. Navíc ale údajně dokáže vybělit zuby a vyléčit zubní kaz. Tak co je na tom pravdy?

Není žádným tajemstvím, že kdo chce mít krásné zuby, bez nepěkných zbarvení a nežádoucích onemocnění, musí se o svůj chrup pořádně starat. Co s tím ale má společného kokosový olej?

Může to fungovat?

Studie z roku 2012 potvrdila antibakteriální účinek kokosového oleje na ústní floru. Toto způsobuje kyselina laurová, která je přirozeně obsažená v dužině kokosového ořechu. To je ta dobrá zpráva. Ta špatná je, že kokosový olej bohužel nedokáže dostatečně zuby vyčistit, nebo dokonce vybělit a ani nechrání před zubním kazem. Vědci tedy varují – kokosový olej nemůže z dlouhodobého hlediska nahradit zubní pastu!

Kokosová zubní pasta může mít na zuby pozitivní účinek, stejně jako třeba dentální žvýkačky. Pro udržení zubů bez kazů je ale z dlouhodobého hlediska nejlepším řešením používat obyčejnou pastu z fluorem. Zuby si čistěte ráno a večer, nebo nejlépe po každém jídle. Že to funguje, potvrdilo už nespočet studií.

Kokosová ústní voda

Podobné je to i s doporučením používat kokosový olej na výplach úst. Jako doplněk k běžné zubní hygieně může mít kokosová ústní voda pozitivní účinky. Stejně jako běžné ústní vody. Je jasné, že vám kokosový olej nemůže uškodit, pokud tedy budete i nadále dodržovat pravidla běžného čištění zubů.

Díky jeho antibakteriálním schopnostem, dokáže kokosová ústní voda prý snížit záněty dásní, zničit škodlivé bakterie, zlepšit ústní hygienu a vybělit zuby. Při této metodě hned po probuzení a ještě před snídaní převalujete v ústech dynamicky lžíci kokosového oleje po dobu dobrých 20 minut. Co člověk neudělá pro krásný chrup. Tímto byste měli zneškodnit jedovaté látky a bakterie. Smekám před každým, kdo to vydrží 20 minut! Ústní dutinu budete mít nicméně dezinfikovanou už po pěti minutách. Pokud tedy chcete, můžete olej vyplivnout. Ale pozor! Nesmíte vyplivnout olej do běžného odpadu, protože i kokosový olej spadá do skupiny olejů, které je potřeba zlikvidovat ekologicky.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat