Prostreno.cz

Olejový boj proti akné

Prohráváte válku s akné na celé čáře? Neházejte flintu do žita, nic není ztraceno! Chce to jen silné zbraně v podobě tea tree, konopného a šalvějového oleje. Je jen na vás, kterému dáte přednost.

Lidé, kterým se pupínek udělá jednou za čas, to nepovažují za velký problém. Ovšem ti, co trpí chronickým akné, moc dobře vědí, že toto onemocnění je mnohem víc než jen pouhá nepříjemnost. Potvrzují to i závěry studie zveřejněné v britském magazínu zaměřeném na dermatologii, ze kterých vyplývá, že jinak zvaná trudovitost může vést až k depresím či úzkostným stavům. Jaká léčba se tedy nabízí? Kromě farmaceutických prostředků v boji s uhříky obstojí i tyto oleje!

Tea tree je dobrá volba

Ano, i s pomocí esenciálního oleje může mít člověk situaci pod kontrolou. Namítáte, že mastnější pleť přece nelze ošetřovat ničím mazlavým, protože to je jako nosit dříví do lesa? Právě naopak. Třeba vonný tea tree olej zmenší rozšířené póry, zredukuje činnost žláz a zlepší celkovou kvalitu pleti. Zároveň předchází rozšíření infekce a uspíší hojení zanícených vřídků. Připravte si větší nádobu s horkou vodou a přidejte do ní pár jeho kapek. Dále si přehoďte přes hlavu ručník a nechte dělat páru svou práci alespoň deset minut.

Nezatracujte konopný olej

I produkt získávaný z konopných semínek hodí záchranné lano. Jeho síla vězí v tom, že dokáže efektivně zničit bakterie, odstranit přebytečný maz a ještě vyrovnat PH pokožky. Rovněž představuje ochránce před volnými radikály, zatímco prokazatelně zpomaluje biologický proces stárnutí, zprostředkovává hydrataci a poskytuje výživu. Dáte mu šanci?

Také levandulový olej slibuje změnu k lepšímu

Levanduli má kdekdo úzce spjatou se zaháněním nespavosti, nicméně tahle vonná „medicína“ je vřele doporučována pacientům s vyrážkami, ekzémy, akné i psoriázou, stejně jako těm, kteří trpí bolestivostí pohybového aparátu. Na seznam jejích ctností patří i to, že urychluje hojení ran, zabraňuje tvorbě jizev a stimuluje kognitivní funkce. Klíčem k úspěchu je pak pravidelná aplikace.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat