Prostreno.cz

I vlasům prospěje jarní detox

Je čas na pořádný úklid. Tentokrát není řeč o čistění oken, podlah ani koberců, vyzveme na souboj toxiny a zbytky chemikálií, které ulpívají na vlasech a způsobují řadu vizuálních problémů. Pomoc slibuje zelený jíl nebo černé uhlí.

Snad žádné jiné roční období nepřeje detoxikačním kúrám tolik, jako jaro. Musejí se ale očistné procedury týkat jenom vnitřního prostředí organismu? Kdeže, i vlasy se potřebují zbavit nahromaděných toxinů, které ohrožují jejich kvalitu.

Temná stránka používané kosmetiky

Laky, pěnová tužidla, suché šampony, vosky, modelovací gely a další stylingové produkty obsahují chemické látky, jež mohou na pokožku hlavy působit dráždivě. Výsledkem je lámavost a suchost hřívy, tvorba lupů, ztráta lesku, pomalý růst nebo nadměrné vypadávání. Zní vám to povědomě? Pak vaše vlasy po detoxu přímo volají. Jenže jak ho zrealizovat v praxi? Protože v jednoduchosti je síla, vyzkoušet můžete třeba tyto prostředky.

Zelený jíl pro extra výživu

Pokud jste o zeleném jílu ještě nikdy neslyšeli, jde o druh minerální hlíny, která naprosto vyniká absorpčními schopnostmi i množstvím výživných látek. Tenhle přírodní produkt korunu krásy dokáže perfektně očistit od škodlivin a celkově ji zocelit, přičemž zreguluje tvorbu mazu. Smíchejte ho s vodou a vytvořte kašovitou konzistenci. Naneste masku na mokrou kštici a nechte ji působit alespoň čtvrt hodiny. Jakmile léčivé „bláto“ po uplynutí stanovené doby smyjete, jeho blahodárné účinky poznáte na první dotek i pohled.

Živočišné uhlí. I s ním lze kouzlit

Živočišné, nebo chcete-li aktivní uhlí, je známým a dostupným řešením střevních obtíží. V trávicím traktu se nevstřebává, ale váže na sebe bakterie, toxiny a odpadní produkty metabolismu, které bývají často příčinou nepříjemných zažívacích problémů. Proč si ho tedy neaplikovat i na hlavu? Stejným způsobem k sobě připoutá všechny nežádoucí sloučeniny, čímž kadeře celkově odlehčí, a navíc zabojuje proti šedinám.

Pokud se ptáte, jak s ním zacházet, postupujte jako v předchozím případě. Kdyby vám trocha směsi náhodou zbyla, neváhejte si tímto černým medikamentem namasírovat i obličej. Zpomalíte tak stárnutí i tvorbu vrásek, a ještě rozpustíte shluky seskupených odumřelých kožních buněk.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat