Prostreno.cz

Skořice pomáhá proti lupům, striím i akné

Skořice není nikdy dost. A to i mimo kuchyni! Proč je báječnou zbraní na pupínky a s čím ji smíchat proti otravné celulitidě? Skořici moc dobře znali už ve starověkém Egyptě a Řecku, kde se používala k dochucení vína. Protože měla vysokou cenu, byla vnímána také jako vhodný dar pro panovníky i vzácné hosty.

Dnes můžeme sáček s tímto voňavým ochucovadlem sehnat v každém obchodě a lze říct, že za pár korun. A právě proto se z jeho blahodárných schopností může těšit každý! Už jste skořicí zkoušeli řešit tyhle situace?

Akné jako něco, s čím se můžete rozloučit

Bez ohledu na konkrétní místo výskytu je příčina akné ve většině případů stejná. Strůjcem je zhoršená funkčnost mazových žláz. Hodně tomu nahrávají genetické dispozice, hormonální nerovnováha, chemické složení používané kosmetiky, užívání některých léků nebo stres. Možnou přírodní léčbu ovšem představuje skořice se silným protizánětlivým působením, která je proti akné „jako dělaná“. Pro maximální účinky ji spojte s medem a vzniklou masku nechte pracovat co možná nejdéle, poté ji smyjte.

Strie a celulitida? Minulost

Mnoho kosmetických salonů využívá přípravky s obsahem zmíněného koření na vyhlazení strií a zmírnění celulitidy. Je to snad náhoda? Ani omylem. Jenže pro zkrášlující zábal není vždycky potřeba chodit k profesionálům, můžete si ho připravit i doma. Smíchejte kelímek bílého jogurtu se dvěma lžícemi tvarohu, jednou lžičkou olivového oleje a zhruba čtyřmi lžičkami mleté skořice. Ať už budete směs nanášet na stehna či břicho, namazanou část těla ještě zabalte do potravinové fólie a ručníku. Optimální doba působení je 60 minut. Pokud si na tuto aromatickou a zahřívací proceduru najdete čas každý týden, viditelných změn k lepšímu se dočkáte co nevidět.

Stop lupům i nadměrnému vypadávání vlasů

Trápí vás lupy nebo velké ztráty při každém česání? I s tímhle vám skořice moc ráda pomůže. Stimuluje krevní oběh na pokožce hlavy, vyživuje vlasové folikuly a podporuje regeneraci. Skvělých výsledků dosahuje v kombinaci s olivovým olejem. Po nanesení ke kořínkům vyčkejte 20 minut, potom si umyjte vlasy běžným způsobem.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat