Prostreno.cz

Poznejte blahodárné účinky manga

Nemáte chuť na kousek exotiky, jež se doslova rozplývá na jazyku? Vychutnejte si mango, které zlepší vaši pleť i trávení. Zároveň zvýší ochranu před rakovinou a podpoří celý kardiovaskulární systém. Už pro něj vyrážíte do obchodu?

Mangovník se pro své chutné plody pěstoval již dlouho před naším letopočtem. V době své největší slávy byl symbolem lásky, plodnosti a přátelství, přičemž se věřilo, že v jeho stínu rád meditoval sám velký Buddha. Dnes se toto tropické ovoce využívá k různým gastronomickým účelům, ale pochutnat si na něm samozřejmě můžete jen tak a v přirozené podobě. A rozhodně byste tak měli činit častěji, protože tahle lahůdka má zajímavé účinky. Které konkrétně?

Sladká prevence rakoviny

Nikdo asi nepochybuje o tom, že rakovina je jednou z nejobávanějších chorob současnosti, proto je vítaná každá možnost její prevence. No a teď si představte, že jistou ochranu představuje i výše zmíněný plod. Jak je to možné? Obsahuje bohatý sortiment antioxidantů, o kterých je známo, že se podílejí na likvidaci rakovinných buněk.

Prospěch pro kardiovaskulární systém

Mango překypuje také vitaminem C a vlákninou, což z něj dělá skvělého pomocníka při regulaci škodlivého cholesterolu. Sluší se dodat, že přítomný draslík ocení zase kardiovaskulární systém. Tento prvek je totiž k zachování jeho zdraví naprosto zásadní, neboť normalizuje krevní tlak.

Léčba problematického trávení

Vysoké množství enzymů nacházejících se ve jmenované cizokrajné potravině podporuje chod trávení a dokáže ulevit od problémů se zažíváním. Co vy na to, není to lepší než prášky z lékárny? Tady máte skvělý lék na průjem i parádní způsob, jak napravit překyselený žaludek.

Chcete mladistvý vzhled?

Jedinečný nutriční profil manga může příznivě ovlivnit i kvalitu vaší pokožky. Povzbuzuje totiž přirozenou produkci kolagenu, čímž zachovává pružnost a elasticitu pleti. Také zpomaluje biologický proces stárnutí, urychluje regeneraci a předchází poškození buněk nebezpečnými volnými radikály.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat