Prostreno.cz

Zachránci z kuchyně v boji proti chrápání

Z aktuálních statistik vyplývá, že každý třetí našinec bývá při spánku poněkud hlučnější. Chrápání je tedy skutečně velmi častým problémem, který trápí mnoho domácností. A rušivými elementy zdaleka nejsou jenom muži! Kde jsou skryté příčiny a jakou přírodní léčbu si v této situaci naordinovat?

Viníci, do kterých byste to možná neřekli

Hlasitý zvuk vibrací vycházející z dýchacího ústrojí ovlivňuje spousta faktorů. K těm nejzásadnějším patří věk, nadváha, konzumace alkoholu a kouření. Strůjcem klidně může být také špatné dávkování užívaných léků, onemocnění dýchacích cest nebo nějaká čelistní anomálie. No dobře, ale co si počít, když ambulantní pomoc „pacient“ odmítá a stejné stanovisko má i k chirurgickému zákroku? Pak je čas sáhnout po těchto prostředcích.

Máta peprná, svěží pomocník

Protizánětlivé schopnosti máty peprné pomáhají redukovat otoky membrán ve výstelce krku i v nosní dutině, čímž podporují snadné dýchaní bez překážek. Tento přípravek skvěle funguje při nočním „chrčení“ způsobeném alergií i suchým ovzduším v místnosti. Kloktání mátového čaje či inhalace esenciálního oleje se tedy jeví jako něco, co vám v ložnici zajistí tolik potřebný klid a vytoužené ticho.

Další možnost? Olivový olej

Lidoví léčitelé přísahají také na kombinaci olivového oleje s trochou medu. Podle nich spolupráce jmenovaných potravin účinně uvolňuje tkáně dýchacích cest a zajišťuje hladký průchod vzduchu, zatímco snižuje bolestivost. Doušek oleje oslazený včelím produktem, jež je užívaný před spaním, prý svede doslova zázraky. Možná to stojí za pokus, i když si asi moc nepochutnáte…

Spolehněte se i na zlaté mléko

Obtěžující chrápání by mohlo konečně zastavit i teplé mléko, do něhož jsou vmíchány dvě čajové lžičky kurkumy. Tato směs „protáhne“ zablokovanou dýchací soustavu, čímž přispěje k vyřešení problému. Navíc posílí imunitní systém a zabrání šíření bakteriálních i virových infekcí. Nutno zmínit, že konzumace se doporučuje vždy 30 minut před ulehnutím.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat