Prostreno.cz

Bylinkové čaje zocelí váš organismus

Když jde o imunitu, opravdu se nevyplácí cokoli podceňovat. Jak vám v tomhle směru může pomoci konzumace chryzantémového, diviznového nebo česnekového čaje?

Bylinkové čaje jsou neodmyslitelnou součástí alternativní medicíny již celá staletí. Zatímco některé řeší žaludeční potíže a omlazují organismus, jiné zase ulevují při stresu, tlumí bolesti nebo posilují obranyschopnost. A právě na poslední ze jmenovaných se teď zaměříme. Imunitní systém totiž není jen způsob ochrany před různými onemocněními, jeho správné funkce jsou důležité také pro buňky, hormony, tkáně, schopnost regenerace a hladký průběh biologických funkcí. Co tedy v rámci zachování své kondice pít?

Chryzantémový čaj neslouží jen k detoxikaci

Jak již název napovídá, jedná se o čaj z kvítků chryzantém. Ten je v čínském léčitelství známým prostředkem k zahnání únavy, ovšem jeho vzácné složky velkou měrou přispívají i k odstraňování škodlivin a toxinů z krve, čímž posilují tělo. Konzumace tohoto tradičního nápoje rovněž likviduje bakterie, plísně a kvasinky, zatímco uklidňuje nervový systém a zkvalitňuje spánek. Nelze opomenout, že zároveň snižuje horečky, zlepšuje vidění, normalizuje krevní tlak a uvolňuje křeče.

Diviznový čaj vystrnadí bacily i rýmu

Na imunitní systém má pozitivní vliv i bylinka, které se někdy říká královská svíce. Toto lidové oslovení má svůj skrytý význam, neboť v dobách dávno minulých se její dlouhé lodyhy využívaly jako pochodně. Pokud si v hlavní sezoně divizny, jež trvá od května do září, nasbíráte její květy, můžete si nejenže zvýšit celkovou odolnost, máte postaráno také o přírodní lék na nemoci dýchacích cest, a to včetně rýmy. Divizna bývá doporučována i pacientům s revmatismem, svalovými bolestmi, špatně se hojícími ranami nebo bércovými vředy.

Česnekový čaj proti stárnutí i rakovině

Vidina rozmačkaného česneku povařeného ve vodě možná nezní úplně lákavě, ale stojí za to zatnout zuby a dopřát si tento elixír pravidelně. Doslova totiž zaplaví organismus antioxidanty, které odvrací hrozbu v podobě chronického zánětu i rakoviny, přičemž zpomaluje biologický proces stárnutí a podporuje obranyschopnost. Souběžně zabraňuje vzniku krevních sraženin, reguluje cholesterol a zrychluje metabolismus.





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat