Prostreno.cz

Granátové jablko ocení vaše tělo i partner

Potřebujete omlazovací kúru? Pak jezte více granátových jablek. Nejsou jen lahodná a velmi chutná, dodávají vašemu tělu ale také spoustu prvotřídních živin.

Studnice mládí, afrodiziakum a výživová bomba – granátová jablka si zaslouží všechny tři tituly. Tohle exotické ovoce je kromě toho ale také potravina bojující proti stárnutí pleti a proti zažívacím potížím a zánětům. A v neposlední řadě je jejich použití v kuchyni všestranné.

Jaké živiny obsahuje?

Vápník, hořčík, sodík, fosfor, železo, zinek, vitamíny řady B a vitamin E. Díky tomu je granátové jablko doslova bombou plnou minerálních látek a vitaminů. S 290 miligramy draslíků na 100 gramů patří granátové jablko k nejlepším zdrojům. Tato minerální látka je pro tělo velmi důležitá, protože reguluje spolu se sodíkem obsah tekutin v těle a tím také krevní tlak. Také nervy mohou fungovat jen s dostatkem draslíku.

Proč je tak zdravé?

Existuje dokonce hned několik důvodů, proč kupovat granátová jablka častěji.

Chrání srdce

Granátová jablka obsahují polyfenoly a flavonoidy, takzvané sekundární rostlinné látky. Působí pozitivně na obraz cholesterolu, a tím mohou chránit srdce. Vysoký cholesterol zvyšuje riziko ucpávání cév, a tím hrozí riziko kornatění cév, arterioskleroza. A ta je zase nejčastějším příčina srdečního infarktu.

Omlazují

Pod tvrdou slupkou se ukrývá skutečný elixír krásy. Granátové jablko obsahuje totiž velké množství antioxidantů. Ty účinkují jako omlazovací kúra, protože chrání buňky před volnými radikály. Antioxidanty volné radikály chytají a přetvářejí je na neškodné.

Zvyšují libido

Granátové jablko je ovoce sexu. Především vysoce koncentrovaná šťáva dokáže především ženy opravdu správně naladit. Ale i u mužů najdou granátová jablka uplatnění – zvyšují údajně potenci. Jádra totiž obsahují látky, které podporují krevní oběh, což zase zvyšuje chuť.

Nemají skoro žádné kalorie

Abyste se zbavili přebytečných kil, musíte spálit více kalorií než jich přijmete. Princip je jednoduchý a funguje ještě lépe, když se skamarádíte s potravinami s nízkým obsahem kalorií. Zatímco třeba banány mají 95 kalorií na 100 gramů, granátová jablka se svými 78 kaloriemi patří spíše do lehké váhy.

Regulují hladinu cukru v krvi

Boj proti přebytečným kilům je také boj proti hladu, a tím také boj proti hladině cukru v krvi. Všechno tohle spolu totiž úzce souvisí. Pokud razantně naroste cukr v krvi, stejně razantně bude i klesat. A budete mít hlad. Naproti tomu granátová jablka udržují hladinu cukru v krvi konstantní, a zabraňují tak nájezdům na ledničku.

Pomáhají se zažíváním

Když nefunguje správně zažívání, může to vést k bolestem břicha, nevolnostem, a dokonce i k bolestem hlavy. A celý organismus vypadne z rovnováhy. Granátová jablka zažívání podporují díky vysokému obsahu vlákniny a celkově přispívají ke zdravé střevní mikrofloře.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat