Prostreno.cz

S ovesnou vodou se plavkové sezony bát nemusíte

Jak se konečně zbavit nadbytečných kil, když léto už pomalu klepe na dveře? Dávejte si vodu z ovsa! Ta nakopne metabolismus, dodá energii, vylepší trávení a pročistí střeva.

S blížící se plavkovou sezonou vrcholí i fitness přípravy. Běžecké stezky se prohýbají pod návalem sportovců s reflexními prvky, a úměrně k tomu se zvyšuje i poptávka po zdravé stravě. Ano, opět je tu období, kdy jdou dietní potraviny na odbyt jako nikdy. A právě proto se dnes zaměříme na ovesné vločky, ale trochu jinak, než jste zvyklí. Jak vám tento obilný produkt pomůže při hubnutí a proč je ovesná voda takovým trendem?

Štíhlost díky přírodě

Ovesné vločky jsou bohaté na prospěšné živiny, a to včetně nenasycených mastných kyselin, vitaminů skupiny B, železa, vápníku, fosforu a hořčíku. Jejich výhodou je nízký obsah kalorií, stejně jako fakt, že značně prodlužují pocit sytosti a dodávají energii. Přesně tyto atributy jsou při redukci váhy zatraceně žádoucí. Ovšem ani těmi následujícími člověk, který usiluje o menší velikost kalhot, rozhodně nepohrdne.

Ukázkové trávení, akčnější metabolismus

I v malém balení vloček naleznete skutečně velkou dávku vlákniny. Ta je přínosná jak pro samotné trávení, tak i pro proces spalování kalorií. Navíc důkladně čistí stěny střev od zbytků potravy, reguluje cholesterol a udržuje stabilní hladinu cukru v krvi. Nelze opomenout, že vláknina jako taková slouží i k normalizaci tlaku, posiluje imunitní systém a zvyšuje citlivost na inzulin.

Prospěch pro játra i nervovou soustavu

Zmíněný obilný produkt je rovněž zdrojem aminokyselin, které stimulují sekreci lecitinu v játrech. Tím podstatně omezují riziko jejich tukové degenerace, zatímco podporují činnost centrálního nervového systému a zlepšují duševní výkon. Zní vám to sice hezky, ale ani tak se vám po ránu nechce  připravovat ovesná kaše? Shazování nadbytečných kil se může obejít i bez toho.

Seznamte se s ovesnou vodou

Ovesná voda je nápoj, z něhož načerpáte veškerý zeštíhlující účinek. Lze uchovávat v lednici, takže ho můžete mít neustále po ruce, což vám usnadní pravidelnou konzumaci. A jakého výrobního manuálu se držet? Šálek vloček zalijte stejným množstvím vody a po hodině směs rozmixujte do jemné konzistence. Poté přidejte další dva až tři šálky vody, špetku skořice a chcete-li, také trochu medu. Popíjejte tento dietní trhák třikrát denně a viditelné výsledky přijdou co nevidět!





Celkem 1 komentářů

Ďakujem je to dobré na cukrovku
13.04.2022

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat