Prostreno.cz

Levandulová limonáda uleví od migrény

Pít se musí, to je jasné. Jenže co, když vám čistá voda moc „nejede“ a čaje si raději necháte až na zimní sezonu? Dejte si levandulovou limonádu. Je chutná, osvěžující a nesmírně zdravá.

Proč limonádu kupovat, když si můžete vyrobit vlastní? Má to svoje výhody, uznejte. Jednou z nich je jistota ohledně složení, protože si sami vyberete suroviny, které použijete. Dalším plusem je pak to, že jakýkoli základní recept si lze přizpůsobit podle vlastní chuti i preference. Co si tedy dnes umíchat třeba osvěžující levandulový nápoj, který zažene žízeň a ještě podpoří kondici?

Vyhrnout rukávy, začínáme

Jako první si nachystejte šálek levandulových květů. Zda se musí jednat o právě sklizený materiál? Není to nezbytné i sušená bylina poslouží, nicméně čerstvá úroda bývá o mnoho lepší, což se odrazí na chuti i vůni. Do hrnce k ní přidejte ještě 50 gramů třtinového cukru a 200 mililitrů vody. Vše promíchejte a povařte 10 minut na mírném ohni. Poté nechte sirup vychladnout, sceďte ho a doplňte litrem a půl perlivé vody. Kdo chce, může ještě ochutit citronovou šťávou nebo rozmixovanými borůvkami, jež zajistí fialovou barvu. A jaký má tahle domácí lahoda vliv na zdraví? Z tohoto důvodu si ji možná budete dělat častěji.

Stop migréně i klidnější nervy

Levandule je známá tím, že uklidňuje psychiku a navozuje klidný spánek. V tomhle vás tedy ani vlastní limonáda nezklame. Velice účinná je  také při migrénách, návalech horka, nadýmání a astmatu. Úlevu slibuje lidem s žaludečními potížemi, bronchitidou, revmatismem, angínou, a dokonce i s chřipkou.

Trávení bez zádrhelů a očista od toxinů

Levandulový nápoj je vhodný také pro sportovce, protože mírní bolesti svalů. Své uplatnění nalézá i při zánětech či těžkém období ženského klimakteria. Dále urychluje uzdravování při nemoci, zlepšuje stav ústní dutiny a přispívá k detoxikaci celého organismu. Taktéž působí proti bakteriím a plísním, podporuje funkci střev, stimuluje činnost slinivky a mírní nadýmání. Tak ať ani kapka nepřijde nazmar!





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat