Prostreno.cz

Domácí ingredience podtrhnou účinky běžného šamponu

Máte doma med, skořici nebo česnek? Zkuste něco z toho vmíchat do šamponu při běžném mytí. S výsledkem této mise budete nadmíru spokojeni! I pro fanoušky esenciálních olejů ale máme jednoho horkého kandidáta…

Není vaše hříva tak docela ve formě, a to i když jí věnujete patřičnou péči? Co když vám řekneme, že první pomoc máte doslova na dosah ruky? Představují ji tyto mocné přísady, které lze jednoduše přidat do vlasových produktů při každém mytí!

Česnek. Ten vážně

V antice se česnekem léčila neplodnost, v zemích Orientu platil za oblíbené afrodiziakum, ve středověku byl zase spojencem proti čarodějnicím a upírům. U nás se samozřejmě nejčastěji využívá jako koření, nicméně nelze mu upřít ani kosmetické přednosti. Když ho rozmělníte a smícháte s trochou šamponu, máte velkou šanci, že se konečně zbavíte těch otravných lupů. Zároveň podpoříte růst a předejdete nadměrnému vypadávání.

Dejte šanci medu

Jestli nejste fanouškem česneku, můžete vzít za vděk medem. Ten dokáže korunu krásy odmastit, zatímco dodá lesk a na dotek příjemnou hebkost. Nejstarší sladidlo v dějinách lidstva také podporuje regeneraci a posiluje vlasovou strukturu, přičemž nabízí výživné a hydratační složky. A jaké množství je tak akorát? Držte se jedné čajové lžičky, to by mělo bohatě stačit.

Skořice se širokým spektrem účinku

V dobách dávno minulých se skořice vyvažovala zlatem. Ovšem ani dnes na ni odborníci nedají dopustit, protože pomáhá proti únavě, reguluje hladinu cukru v krvi, urychluje metabolismus a působí proti zánětům. S tímto kořením lze zabojovat i proti celulitidě, akné, striím a špatné kvalitě vlasů. Zkusíte na vlastní hlavu, co dokáže její špetka?

Esenciální šalvěj vás nadchne

Jste-li příznivcem aromaterapie, jistě máte ve svých zásobách celou řadu esenciálních olejů. A nabízí se otázka, je mezi nimi i šalvěj? Ta je na péči o kadeře jako dělaná! Výrazně zlepšuje jejich kondici, navrací ztracený lesk a zabraňuje šedinám. Rovněž dodá objem, což je hodně vítané pozitivum, nemyslíte?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat