Prostreno.cz

První pomoc při spáleninách od slunce z domácí kuchyně

Podcenili jste tekutou ochranu proti slunci a teď pořádně trpíte? Stane se. A právě proto je dobré mít k dispozici aloe vera, černý čaj, syrovou bramboru nebo jablečný ocet.

Zapomněli jste si doma opalovací krém a bum, vaše spálená a začervenalá pokožka teď volá o pomoc? Vyslyšte ji a ulevte vám oběma! Skvělou první pomocí jsou tyto domácí prostředky, které s největší pravděpodobností máte po ruce. Čím začít?

Aloe vera je klasika

Aloe vera obsahuje mnoho vitaminů a minerálních látek, které podrážděné kůži poskytnou hojivý dotek. A to bez sebemenších námitek. Tak jaképak zbytečné prodlevy, vyškrabte z vaší rostliny adekvátní množství gelu a potírejte jím zasažená místa. Sluší se konstatovat, že pro ještě lepší efekt ho lze kombinovat i s kokosovým olejem, což podstatně urychlí proces rekonvalescence. Co dalšího můžete využít pro svoji záchranu?

Řekněte ano černému čaji

Je čas postavit na čaj, vážení. Nejlépe ten černý! A nebojte se, pít ho nemusíte, tedy pokud sami nechcete. Jakmile ho necháte vychladnout, máte k dispozici skvělé regenerační pomazání. Stačí ho prostřednictvím vatového tamponu aplikovat na postižené oblasti a ponechat prostor jeho protizánětlivému působení.

Spása v podobě brambory

Schopnosti brambor se dají využít všelijak. Věděli jste, že tato plodina bělí pigmentové skvrny, dokáže se vypořádat s akné a ještě stimuluje tvorbu kolagenu? V případě spálenin efektivně zabraňuje otokům a uklidňuje podráždění, zatímco urychluje hojení. Pokud nechcete ztrácet čas se získáváním šťávy ze syrových brambor, můžete si jejich nakrájené plátky jednoduše přikládat na pokožku.

Jablečný ocet nenechá na holičkách

Dalším parádním prostředkem na sluneční popáleniny je jablečný ocet. Při vnějším použití zlepšuje krevní oběh a vyrovnává pH pleti. Zároveň je antiseptický, předchází infekcím a pomáhá v opravě poškozených kožních tkání. Nejlépe uděláte, když ho přelijete do lahvičky s rozprašovačem a provedete „úlevný postřik“.





Celkem 0 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat