Prostreno.cz

Domácí maska proti padání vlasů

Ještě jste si nesehnali ricinový olej? Proč? V kombinaci s vaječným žloutkem a medem zachrání vaše řídnoucí vlasy, které se navíc dočkají rychlejší regenerace, lesku a hloubkové výživy.

Nadměrné vypadávání vlasů je dnes naprosto běžný kosmetický problém. Bohužel. A co ho způsobuje? Lze říct, že vlastně všechny aspekty moderního života, jako je nadbytek stresu, nezdravý jídelníček, všudypřítomné toxiny i přílišné užívání určitých léků. Příčinou nekontrolovatelně řídnoucí hřívy ovšem bývá také nevhodná péče, hormonální nerovnováha, porucha štítné žlázy, narušení krevního oběhu nebo genetická dispozice. Ale co náprava?

Řešení, které máte ve svých rukou

Pokud vás kupované přípravky zklamaly na celé čáře a konzultaci s odborníkem si necháváte až jako úplně poslední možnost, zkuste se svěřit „do rukou“ přírody. Koneckonců, co můžete ztratit? Představíme vám naprosto jednoduchý recept na domácí masku, která se skládá pouze ze třech dostupných surovin. Jste připraveni na zázrak?

První pomoc

K přípravě naprosto ojedinělého zábalu budete potřebovat 2 polévkové lžíce ricinového oleje. Toto bezbarvé mazadlo je jedním z nejspolehlivějších prostředků pro ošetření tenčící se hřívy, neboť vyniká svým složením i vlastnostmi. Zlepšuje totiž krevní oběh, působí protizánětlivě, regeneruje, uklidňuje pokožku hlavy, zabraňuje tvorbě lupů a postará se o hydrataci.

Hlavní pomocníci z kuchyně

Další nezbytně nutnou přísadou je lžíce medu. Ten funguje jako antioxidační kondicionér, jež usnadňuje rozčesávání, podporuje kvalitu koruny krásy a zastavuje vypadávání, které je už je za hranicí normálu. Třetím do party je žloutek. Ani žlutá část vajíčka se nemine účinkem, protože je bohatá na aminokyseliny a bílkoviny, přičemž stimuluje růstové hormony ve vlasových cibulkách.

Smícháním všech jmenovaných ingrediencí vznikne směs, jejíž ideální doba působení je dvě hodiny, poté si umyjte hlavu obvyklým způsobem. V případě, že budete tuto masku zodpovědně aplikovat dvakrát týdně, se výrazných a viditelných změn brzy dočkáte.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat