Prostreno.cz

Cukr jako ostrá břitva pro depilaci

Potřebujete se zbavit nežádoucích chloupků, ale ouha, máte k dispozici jen tupou žiletku? Nevadí, i domácí vosk z cukru promění vaše dolní končetiny v hebký skvost!

Jen stěží bychom hledali domácnost, ve které by chyběl klasický bílý cukr. Opravdu ale přijde vhod jen při vaření a pečení? Zdání klame. Následující řádky vás přesvědčí, že má mnohem širší pole působení, než si myslíte.

Univerzální pomocník nabízí své služby

Při zmínce o cukru se lékařům a výživovým poradcům orosí čelo, protože si jeho konzumaci dávají do souvislosti s četnými zdravotními komplikacemi. Měli byste se ho tedy zbavit? Vůbec ne. Když ho přidáte do vázy s květinami, můžete tak prodloužit jejich životnost. Krystalky této ingredience jsou také skvělou přísadou při přípravě peelingových masek, jelikož zbavují pokožku odumřelých a poškozených buněk, čímž kůži báječně vyhladí a zlikvidují černé tečky.

Prací prostředek i lapač hmyzu

Cukr si poradí také s odolnými skvrnami, například od trávy. Jen se musí smíchat s vodou a nechat na inkriminovaném místě působit jednu až dvě hodiny. Poté se oblečení vypere běžným způsobem. Mírně rozehřátý zase funguje jako účinná lepkavá past na mouchy, kterým se vymstí chuť na sladké. Když jsme u využívání této potraviny, nelze se nezeptat – už jste si s její pomocí zkusili oholit nohy? Jde to skvěle. A to jako vážně.

Domácí vosk

Odstraňování nežádoucích chloupků cukrovým voskem nevyžaduje prakticky žádné doprovodné pomůcky. Odpadá tedy shánění depilačních pásků a textilních proužků. Navíc je šetrné jak k vám, tak i k přírodě, což je další nesporné plus. A jak to celé vypadá v praxi?

Rozehřát, vetřít, sundat a hotovo

Připravte si šálek cukru, dvě polévkové lžíce citronové šťávy a stejné množství vody. Všechny přísady vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne a nezíská zlatohnědý karamelový odstín. Následně ji nechte zchladnout na teplotu, jež bude pro vaše tělo snesitelná. Vosk pak stačí aplikovat, chvíli vyčkat, až „ztvrdne“ a odloupnout ho proti směru růstu chloupků. Pokud ho nevyužijete celý, můžete ho bez obav skladovat v lednici. Až na něj zase přijde řada, rozehřejte ho v mikrovlnné troubě a použijte tak, jak je popsáno. Uznejte sami, snadnější už to být ani nemůže!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat