Prostreno.cz

Na oko zdravé potraviny skrývající plno cukru

Chcete zhubnout, tak se stravujete zdravě. Ale pořád se vám nedaří? Pak byste měli dát následující potraviny okamžitě pryč z kuchyně!

Stravovat se zdravě je často těžší než by se zdálo. Protože některé potraviny jsou doslova kalorické bomby, aniž byste to o nich vůbec tušili. Jaké potraviny nám pomáhají zhubnout a stravovat se zdravě jen naoko? Následující potraviny s hubnutím bohužel nepomáhají, takže je raději do kuchyně ani nedávejte.

Rýžové chlebíčky

Jsou oblíbenou svačinkou, když máte malý hlad, ale dbáte o svoji štíhlou postavu. Naplníte si žaludek bez toho, aniž by se pohnula ručička na váze – to si tedy myslíme. Protože rýžové chlebíčky obsahují jen velmi málo vlákniny a proteinů. Kromě toho po nich rychle stoupne cukr v krvi, a pak zase stejně rychle klesne, takže po krátké době cítíte zase hlad. Když budete cítit kručení v břiše, na rýžové chlebíčky zapomeňte a sáhněte raději po nějaké zelenině.

Sušené ovoce

Vypadá jako jednoduchá možnost mít po ruce zdravou svačinku, protože není tak složité vzít si je s sebou do kabelky nebo je skladovat, jako u čerstvého ovoce. Ale ve skutečnosti není sušené ovoce vůbec tak zdravé, jak jsme si mysleli. Když se ovoce suší, odpařuje se jejich přirozená voda a zbylé složky jsou mnohem koncentrovanější, a tak v první řadě zbývá něčeho až příliš – cukru! A tomu se přece chcete u zdravé stravy vyhnout především.

Hotové smoothie

Ať už se jedná o žluté, oranžové, zelené, růžové nebo modré – ovocné smoothie existuje v nejrůznějších barvách. Malé lahvičky jsou ideální na cesty a zásobují naše tělo potřebnými vitaminy. Ovšem hotové smoothie mohou být plné cukru. Proto byste si raději měli udělat a vypít čerstvé smoothie doma.

Nízkotučné potraviny

Jak často stojíte v supermarketu před regálem a přemýšlíte, jestli si raději nekoupit nízkotučnou variantu místo originálu? Chcete se přece stravovat zdravě. Ale pozor – zdání občas klame. Mnoho potravin, které jsou označeny jako nízkotučné, je plné nezdravých přísad s nízkou výživovou hodnotou, jen aby jejich hustota nebo chuť byly srovnatelné s originálem. Zvažte proto příště, zda si zvolit údajně zdravější verzi nebo raději starý známý výrobek.

Dietní limonády

Že limonády nejsou právě bez cukru, víme. Ale nenechte se zmýlit nápoji, které jsou označeny slovy „dietní“ nebo „nízkokalorický“. Obsahují sice méně cukru než běžné limonády, ale to neznamená, že ho nemají vůbec. A tak se může stát, že při pravidelné konzumaci dříve nebo později k nárůstu váhy stejně povedou. Jestliže se chcete stravovat bez nepotřebných kalorií, pak je na pití nejlepší voda nebo neslazený čaj.

Zdroj: www.eatthis.com, www.healthline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat