Prostreno.cz

Hrozné akné zkrotí hrozny

Zázračná bobule? Hrozen! Obsahuje asi 80 procent vody a jeho příjemně nakyslá chuť zejména v létě nesmírně ochlazuje. O plodu révy vinné se však také traduje, že krotí akné. Je to pravda, nebo se jedná jen o mýtus?

Vinná réva se pěstovala zřejmě už ve starověkém Egyptě a orientálních říších, stejně jako v jižní Evropě. Hroznové víno je bohaté na vitamin C, vitaminy skupiny B, draslík, mangan, hořčík, vápník, železo, bor a sodík. Patří však i k domovinám jednoduchých bílkovin, aminokyselin, pektinu, cukrů a antioxidantů.

Tenhle koktejl živin vyplavuje bakterie, snižuje pravděpodobnost zánětů ledvin a močového měchýře, zároveň zvyšuje hladinu energie, mírní nervozitu a příznaky premenstruačního syndromu. Co se týče kosmetických benefitů, tak i tady je to pořádná jízda! Hrozny bojují s různými kožními problémy!

Hydratace jako z učebnice

Časem začíná pokožka ztrácet pružnost a vlhkost. Pleťová maska z hroznového vína ji skvěle osvěžuje, omlazuje, hydratuje, tonizuje a vypíná. Zároveň pomáhá při odlupování odumřelých kožních buněk, stahuje póry, posiluje krevní cévy, léčí akné a normalizuje produkci kožního mazu. Počítat můžete i s tím, že regeneruje kožní buňky, pomáhá odstraňovat toxiny a celkově dodává příjemný pocit svěžesti.

Přihlédněte k typu své pleti

Pokud máte normální až suchou pleť, rozmačkejte pár kuliček a přidejte k nim jogurt (omlazuje a uzdravuje) a med (čistí póry a rozjasňuje). Vymíchejte do pasty, naneste na obličej a nechte působit 15 až 20 minut. Poté smyjte vlažnou vodou a užívejte si ohromujících výsledků.

V případě mastné a smíšené pleti použijte tmavé hrozny s jílem, který v pleťové kosmetice patří mezi ty nejvyužívanější ingredience. K němu přidejte kapku růžové vody. Opět promíchejte, vytvořte pastu a po aplikaci nechte 15 až 20 minut působit. A když vám nějaké hrozny budou přebývat, připravte z nich šťávu.

Účinky extraktu jadérek z hroznů přecházející při lisování do hroznové šťávy, která snižuje riziko srdečních i mozkových příhod, ale také podporuje tvorbu kolagenu a tím působí proti vzniku vrásek. Obsažený křemík posiluje také vlasy a nehty. Pojistíte si tak výsledek zvenku i zevnitř.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat