Prostreno.cz

Vsaďte na pleti prospěšný arganový olej

Vyzkoušejte arganový olej na pleť! Prozradíme vám všechno o jeho účincích a proč byste ho hned měli zařadit i do své péče o pleť.

To nejdůležitější je nutné říct hned na začátku. Arganový olej podporuje obnovu buněk, pomáhá při onemocněních srdce a krevního oběhu a bojuje proti stárnutí pleti. Je bohatý na vitamin E, který brání tělo před volnými radikály. A to nejlepší na něm je, že ho můžete s klidným svědomím použít na celé tělo.

Účinek od hlavy až po patu

To zní skvěle, že? Navíc použití oleje je super jednoduché. Pozitivní účinek na pleť poznáte nejen při vnějším použití, ale i když ho budete používat vnitřně. Arganový olej je stejně jako mandlový nebo olivový velmi cennou potravinou, kterou je možné použít nejen v kuchyni, ale také pro naprosto přirozenou péči o pleť. Pěsticí látky arganového ovoce mají léčebné účinky, které působí jako malý zázrak především na suchou a citlivou pleť, a dokonce na pleť se sklony k akné. Dokáže ale pomoci i na pokožku hlavy, která trpí na lupy a je vysušená. Jen pár kapek arganového oleje už většinou stačí na to, abyste poznali jeho pozitivní vlastnosti.

Jak působí arganový olej na obličej

Nenasycený olej patří ve světě kosmetiky k těm nejlepším prostředkům s anti-aging efektem. Vysoce koncentrovaný, antioxidační účinek arganového oleje, zprostředkovaný vysokým obsahem vitaminu E, chrání pokožku před volnými radikály, které mají na svědomí vznik vrásek. Pokud kůže na obličeji začíná díky klesající hladině estrogenu v období menopauzy ztrácet svoji pružnost, dokáže ji oblíbená látka tokoferol, která je v arganovém oleji obsažená, podpořit. Dokonce už vzniklé škody je možné s pomocí pěstících vlastností bio arganového oleje odstranit. Ovšem neměl by se na pleť používat čistý a přímo, ale raději jako krémy nebo emulze, protože je v nich účinek perfektně vyrovnaný, a omlazující efekt tak může působit mnohem lépe.

Jak pečovat o pokožku těla

Zastudena lisovaný arganový olej je možné použít na pokožku celého těla. Studie dokazují vysokou účinnost oleje v péči o citlivou kůži a při předcházení a léčbě strií. Na základě vysoké koncentrace oleje stačí pro denní péči jen několik kapek. Také akné nebo mastná kůže například na zádech nebo v dekoltu mohou péčí s arganovým olejem jen získat. Vitamin E podporuje obnovu buněk a udržuje kůži pevnou a jemnou. Kromě toho obsažené látky během použití a také po něm působí antibakteriálně a uklidňují pokožku.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat