Prostreno.cz

Vyzkoušejte čaj z brokolicových klíčků

Brokolicový čaj připravený z lyofilizovaných klíčků. Zní to jako něco, co byste měli ochutnat? Rozhodně! Tenhle nápoj vyčistí tělo od škodlivých látek, upraví hladiny cholesterolu, dohlédne na chod trávení a podpoří ostrý zrak.

V dnešní době, kdy se alternativní medicína opět dostává do centra pozornosti, se čaje dělají ze spousty věcí. Třeba z koření, banánových, citronových či jablečných slupek, ořechového listí nebo semínek. Tak proč si ho nevytvořit také z brokolice?

Ani doušek nazmar!

Tento netradiční nápoj se připravuje z lyofilizovaných brokolicových klíčků. To jsou takové, které se suší mrazem, což jim zajištuje minimální ztrátu živin. Procesem lyofilizace se také uchovává jejich barva i chuť, takže takto zpracované klíčky můžete mít v plné trvanlivosti neustále po ruce. Jakmile je rozemelete na prášek a zalijete vroucí vodou, čaj je na světě. Co všechno udělá s vaším zdravím?

Potřebný detox

Odborníci zastávají názor, že konzumace zmíněného elixíru vyplavuje z těla škodlivé látky, a to včetně benzenu. Ten do organismu vstupuje zejména vdechováním, přičemž primárně zasahuje hojně prokrvené orgány, jako jsou třeba játra. Jeho největším zdrojem je automobilová doprava a průmyslová výroba. Tento nebezpečný karcinogen se vyskytuje také v cigaretovém kouři. Negativní vliv pak má na imunitu, krvetvorbu, reprodukční orgány i mozkové funkce.

Cholesterol v normě

Studie, která byla provedena japonským Národním institutem pro výzkum populace, prokázala, že jedinci, kteří popíjejí klíčkový brokolicový čaj, vykazují nižší hladiny škodlivého cholesterolu už po sedmi dnech. Není tedy pochyb o tom, že tenhle medikament podporuje celý kardiovaskulární systém a podstatně snižuje pravděpodobnost jeho poškození.

Ukázkové trávení

Životabudič, kterému jsou zasvěceny tyto řádky, má i další vítané přednosti. Kromě jiného nabízí i vysoký podíl vlákniny, takže příznivě působí na kondici i samotný chod trávicího systému. Velkou měrou přispěje i k neutralizaci nadměrného počtu bakterií v žaludku, což rozhodně není na škodu.

Blaho pro oči

Přestože naše babičky skálopevně tvrdily, že očím prospěje jenom mrkev, ostrému zraku svědčí všechno, co v sobě skrývá lutein a zeaxantin. Tyto látky jsou spojovány s nižším rizikem makulární degenerace i šerosleposti. A hádejte, kde je naleznete? Brokolicové klíčky jich mají doslova na rozdávání!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat