Prostreno.cz

Natřete to pupínkům s pomocí česneku

Česnek patří mezi potraviny nepostradatelné domácí výbavy. Vážně s ním ale jenom vaříte? Nevíte, oč přicházíte! Vždyť zastavuje tvorbu lupů, léčí akné, zlepšuje vzhled jizev a zmenšuje rozšířené póry.

Všichni víme, že česnek propůjčuje chuť a vůni mnoha jídlům. Kromě toho nabízí i spoustu zdravotních pozitiv posvěcených vědou, a to od léčby nachlazení až po značně snížené riziko srdečních chorob. Zároveň je ale dostupným kosmetickým artiklem. Nevěříte? Pak jste ještě nezkusili, co všechno umí! Ano, i tohle…

Natřete to pupínkům

Co česneku rozhodně nelze upřít, to jsou jeho silné antimikrobiální a protizánětlivé vlastnosti. Tedy přesněji, doslova jimi vyniká. A právě proto je ceněným bojovníkem při likvidaci pupínků a dalších útvarů, které člověka vrací zpět do puberty. Stačí jen oloupat příslušný stroužek, rozkrojit ho na polovinu, potřít s ním postižené oblasti a po několika minutách si obličej opláchnout vodou.

Pomazání na jizvy i pigmentové skvrny

Je více přírodních zachránců se zesvětlujícími schopnosti, kteří nacházejí uplatnění při domácím bělení pigmentových skvrn. Na jejich seznamu je kromě brambor, mléka, citronu, aloe vera a banánu také česnek. Ten navíc podstatně zlepšuje vzhled jizev a strií, jež jsou po jeho zásahu mnohem méně patrné. Použít ho můžete jako v předchozím případě, ale nic nezkazíte ani tím, když ho rozmělníte a vytvoříte tak hustou masážní „pastu“.

Póry, zmenšete se!

Kdo by chtěl na sociálních sítích zveřejňovat selfie, když jeho rozšířené póry kazí celý záběr? Ale s tím je teď konec. Smícháte-li rozdrcený česnek s rajčatovou šťávou, získáte famózní prostředek, co póry vyčistí, zmenší a vydezinfikuje.

Ukončete válku s lupy

Mocné působení tohoto aromatického koření vám vkládá do rukou trumfy i tehdy, když dojde řeč na lupy. Rozmačkaný česnek se dá jednoduše přidat do dávky šamponu při běžném mytí. Ovšem ani ve formě zábalu, jež vznikne jeho smícháním s trochou olivového oleje, se nemine účinkem. Dlužno dodat, že po 30 minutách je nejvyšší čas na oplach.





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat