Prostreno.cz

Mastné pleti naservírujte obyčejnou okurku

Za mastnou pleť se není třeba stydět. Může za ni především genetika – a s trochou šikovnosti přestane vzdorovat. Stačí jen vědět, jaké potraviny si nandat na talíř! Máte o nich přehled?

Spolu s pokožkou náchylnou k akné je další noční můrou, které lidé často čelí, mastná pleť. Stravování však v jejím uzdravování dost pomůže! Co z dlouhodobého hlediska skutečně zabírá? Tohle mastnou pokožku doslova nakopne ke kráse!

Okurka a její spojenci

Okurka obsahuje maximální množství vody. Má sílu hydratovat pokožku a obohacovat ji spolu s antioxidanty. Ona vlastně celá skupina zelené zeleniny splňuje svůj účel. Špenát, brokolice, růžičková kapusta, řapíkatý celer a další. Nic z toho neobsahuje žádný olej ani tuk. Zelená zelenina je bohatá na vlákninu a právě ta dokáže zbavovat pleť oleje a mastnoty.

Ořechy

Ořechy jsou plné omega-3 mastných kyselin, které jsou určeny k okamžitému vyléčení problémů u mastné pleti. Zvládnete přijmout aspoň hrst denně?

Pomeranče

Citrusové plody, a to včetně pomerančů, grapefruitů a citronů, patří k zásobárnám vitaminu C a také detoxikačním složkám, které mohou „vyplavit“ přebytečný olej a maz pokožky. Céčko totiž vždy vyprovází toxiny z těla.

Avokádo

O avokádu se říká, že je to zdravý tuk. Což je pravda. Je na něm skvělé, že se nejenom jí, ale také aplikujte přímo na pokožku jako pleťovou masku. Působí jako účinný zvlhčovač pokožky a zabraňuje sekreci oleje. Kdy jste ho měli naposledy?

Čočka a další luštěniny

Je známo, že čočka obsahuje hodně výživných látek. Luštěniny obecně odvádějí skvělou práci při udržování rovnováhy oleje a čistoty pleti. Je známo, že poskytují dostatek bílkovin a také se skládají z aminokyselin, které se nerozkládají na cukr. (Tento proces může zvýšit sekreci oleje.)

Celá zrna

Nečištěná obilná zrna včetně slupek a otrub mají oproti čištěným obilninám větší nutriční hodnotu a obsahují více přirozené vlákniny, jež pomáhá procesu trávení a udržuje pokožku bez mastnoty a akné.

Ryby

Ryby, stejně jako ořechy, obsahují omega-3 mastné kyseliny. Proto zmírňují zánět a zlepšují stav mastné pleti. Jsou tedy takovou prevencí i léčbou akné.

Tmavá čokoláda

Jste na sladké? Pak se vám jistě zalíbí informace, že tmavá čokoláda skvěle funguje při prevenci zánětu akné tím, že reguluje produkci oleje v pokožce pomocí antioxidantů.

Banán

Pokud máte mastnou pleť, pak může být denní konzumace banánů nesmírně prospěšná. Zmíněné sladké ovoce je plné fosfátů, draslíku a vitamin E, který pomáhá pokožce zářit. Proto věřte, že banán je další silný detoxikační prostředek. Reguluje maz v kožních pórech a zabraňuje vniknutí nečistot do pokožky. Dáte si?

Zdroj: www.beautytips.com, www.eatthis.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat