Prostreno.cz

Zdravé sebevědomí pokožky vám navrátí esenciální oleje

Většina lidí se s akné trápí v mládí, ovšem jsou i tací, kteří se za něj stydí až v pozdějším věku. Patříte k nim? Sebevědomí a sebeúctu vám vrátí esenciální oleje! Které patří k těm nejlepším?

Nikdo není osvobozen od rizika výskytu akné. Znečistěné prostředí, špatná strava nebo hormonální výkyvy mají na stav pleti zásadní vliv. Naštěstí se proti pupínkům dá bojovat – přirozeně, a to s pomocí éterických olejů, které jsou v rámci této problematiky čím dál populárnější.

Ty nejlepší směsi

Mají totiž protizánětlivé, antimikrobiální a antioxidační vlastnosti. Vždy se však musí smíchat s nějakým nosným olejem, ideálně jojobovým či šípkovým. (Obvykle se dává 6 kapek éterického oleje na 2 čajové lžičky oleje nosného.)

Jojoba je antibakteriální, řídí produkci kožního mazu, snižuje zarudnutí, zvlhčuje pokožku a obsahuje protizánětlivé látky. Jako bonus pomáhá redukovat jemné linky a vrásky. Ovšem i šípek umí svoje! Léčí akné, zvlhčuje pokožku, je silným antioxidantem, který neutralizuje stres poškozující tělo, a rovněž vykazuje protizánětlivé vlastnosti. A co do těchto dvou zázraků přidat?

Mátový olej

Příčinou vzniku černých teček jsou ucpané póry, které v důsledku expozice kyslíku zhnědnou nebo zčernají. Mentol v mátě peprné vykazuje protizánětlivé účinky, zmírňuje ucpávání pórů, snižuje otoky a vyrážky.

Tea tree

Olej z čajovníku má jak antiseptické, tak protizánětlivé vlastnosti, které jsou skvělé pro boj s akné. Tento olej ničí bakterie a pomáhá vysušit pupínky.

Rozmarýnový olej

Rozmarýna snižte produkci mazu. Díky svým protizánětlivým vlastnostem však působí i při zarudnutí a otocích.

Éterický olej kadidlo

Pokud máte citlivou pokožku, pak je pro vás kadidlo dobrým spojencem, nicméně obecně se hodí pro všechny typy pokožky (i na velmi suchou). Pomáhá také léčit jizvy po akné.

Oreganový olej

Oreganový olej má antiseptické a antibakteriální vlastnosti, které se při potírání problémů s pupínky nesmírně hodí. Řeší i potíže s bradavicemi, ekzémy, lupénkou nebo lupy.

Lemongrass

Citronová tráva se může pochlubit antimikrobiálními účinky, pomáhá proti ucpávání pórů, mírní nadměrnou produkci kožního mazu a díky vysokému obsahu vitaminu A má pozitivní vliv na stav pokožky. Zkusíte ji?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat