Prostreno.cz

Plíseň nehtů lze léčit ústní vodou

I ten nejsložitější problém může mít naprosto jednoduché řešení. Tak proč na puchýř nevyzrát antiperspirantem a proti kuřímu oku nevytasit cibuli?

Asi každý člověk se někdy setkal s problémem, který se mu objevil na nohou. Ostatně, kdy naposledy jste třeba spílali, že vás o pohodlí připravuje bolestivý puchýř? Nebo co taková plíseň nehtů, která sice nebolí, ale nevypadá vůbec esteticky? V takových případech je potřeba vědět, kde najít první pomoc. Jaké překvapivé domácí prostředky vám ji poskytnou? Do těchto byste to asi neřekli…

Ústní voda si poradí s infekcí

Ústní voda se primárně používá k likvidaci bakterií, které ohrožují dásně a způsobují zubní plak. Tato tekutá součást dentální hygieny také osvěžuje dech a chrání sklovinu. V poslední době se dokonce objevují názory, že její kloktání představuje prevenci koronaviru, což ovšem vyžaduje další výzkumy. Buď jak buď, ústní voda pomáhá na plísňové infekce, neboť obsahuje účinné přísady, a to včetně alkoholu. Namáčejte si v ní zasažené nehty, podle všeho by se nemělo minout účinkem.

Cibule jako nepřítel kuřího oka

Kuří oko je vlastně reakce kůže, jíž dává zabrat přílišný tlak. Na postiženém místě vyroste žlutošedý hrbolek s černou tečkou uprostřed, který bývá na rozdíl od bradavice či mozolu značně bolestivý. A co hůř – čím déle a silněji je na něj tlak vyvíjen, kupříkladu těsnou obuví, tím hlouběji prorůstá jeho jadérko. Naštěstí je tu ale stará dobrá cibule! Pokud její tlustší plátek namočíte do octa a vzniklou „náplast“ si budete přikládat na chodidlo, pokožka se zjemní a kuří oko půjde snáze odstranit.

Puchýř ošetřete deodorantem

Máte puchýř, jehož existence vám připravila nejednu pernou chvilku? Tento útvar vzniká uvolněním první vrstvy kůže od druhé, k čemuž také dochází vlivem delšího „odírání“ a nátlaku. Vytvořená „kapsa“ se následně naplní tekutinou a patálie je na světě. Věděli jste, že proti ní lze zabojovat deodorantem nebo antiperspirantem? Oba tyto prostředky ji pomohou vysušit, což urychlí její léčbu i hojení.





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat