Prostreno.cz

Aloe vera je opravářem poškozených vlasů

Sukulent aloe vera není jen oblíbenou pokojovou rostlinou. Platí za domácí lékárničku, která dokonce napravuje poškozené vlasy a brání jejich krepatění. Připravte si z něj výživnou masku!

Aloe vera má báječnou pověst. Podporuje růst vlasů a celkově se stará o jejich dobrou kondici. Obsahuje totiž 75 potenciálně aktivních složek, včetně esenciálních bílkovin a aminokyselin, sacharidů, kyseliny salicylové, proteolytických enzymů, antioxidantů, saponinů, minerálů a vitaminů. S čím vším si poradí a proč ho aspoň jednou týdně aplikovat ve formě vlasové masky?

Lupy, dermatitida a ekzémy

Pokožka hlavy někdy svědí. Zvlášť když se potýká s ekzémy a lupy či podrážděním, za kterým stojí nevhodné kosmetické produkty. Aloe, jež je plná proteolytických enzymů a kyseliny salicylové, však rozpouští přebytečné odumřelé buňky, zklidňuje svědění a eliminuje zánět.

Dokonalá očista

Aloe vera je domovinou i pro saponin, který se považuje za účinný čisticí prostředek odstraňující přebytečný maz, nečistoty a další usazeniny jak z pokožky, tak i vlasů. Dále nabízí hydratační vlastnosti a zastává funkci kondicionéru. Zkrátka a dobře, díky ní jsou vlasy hebké, vyživené, měkké a zdravé. 

Prevence proti poškození

Antioxidanty, minerály a vitaminy A, B, C a E jsou nezbytné pro zdravý růst vlasů. Uvedené živiny chrání kštici před poškozením volnými radikály, takže působí jako prevence před škodami.

Podpora krevního oběhu

Léčivý sukulent stimuluje krevní oběh a vlasové folikuly. V neposlední řadě zabraňuje poškození a lámání vlasů. Hodí se především na ty normální a mastné. V případě suchých a křehkých by se měl spárovat s přírodními oleji. A v jaké formě se aloe aplikuje?

Domácí ozdravné lázně

Řešíte-li vypadávání vlasů, hydrataci či ochranu, připravte si tuhle masku. Použijte 4 lžíce gelu aloe vera, 1 čajovou lžičku medu a 1 čajovou lžičku ricinového oleje. (V případě, že máte delší vlasy, suroviny zdvojnásobte.) Poslední uvedenou položku zahřejte, přidejte aloe a med. Směs naneste na pokožku hlavy a vlasy, proveďte pár masážních pohybů, nechte 30 minut působit, následně smyjte šamponem.

Kdy použít jogurt?

U lupů se doporučuje aloe vera smíchat s jablečným octem a čajovníkovým olejem. Opět použijte 4 lžíce aloe, 1 čajovou lžičku jablečného octa (lze nahradit bílým jogurtem bez cukru) a 2 kapky tea tree olejíčku. Masku aplikujte na pokožku hlavy a vlasy, nechte působit 15 až 20 minut a smyjte.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat