Prostreno.cz

Esenciální pomocníci k vysněné váze

V lásce, válce a dietě je povoleno všechno. Nebo jste jiného názoru? Nechte si při hubnutí pomoci od esenciální bazalky, levandule nebo meduňky. Tahle vonná metoda padne na úrodnou půdu!

Zbavit se nadbytečných kil nebývá úplně jednoduché. Deprimuje vás, že i když se snažíte pravidelně sportovat a zdravě jíst, pokroky nejsou takové, jaké byste si představovali? Podobný problém má hodně lidí, kteří usilují o redukci váhy. Ani tak se ale nevzdávejte a ve svém úsilí vytrvejte! Ovšem s jednou malou změnou – pozvěte na palubu esenciální oleje. Jakými způsoby pracují při dietě pro vás?

Stop chutím na zakázané potraviny

Omezili jste příjem cukru, co to šlo? Možná vás teď nesmírně láká ta zapomenutá čokoládová tyčinka, kterou máte ve spodním kuchyňském šuplíku. Tak jistě, standardní stav, dalo by se říct. Jenže jak „volání“ této sladkosti odolat a pochválit se za svou statečnost i pevnou vůli? Vsaďte na aromaterapii! Již mnoho vědeckých studií potvrdilo, že inhalace esenciální bazalky, oregana nebo rozmarýnu tlumí chutě k jídlu. A vlastně nejen to. Pokud se těmto vůním vystavíte, s největší pravděpodobností budete konzumovat i menší porce, domnívají se odborníci.

Budíček pro unavený metabolismus

Každé tělo je originál a každý organismus metabolizuje tuky v jiném rytmu. Je to podmíněno hlavně věkem, zdravotním stavem, genetickými dispozicemi i fyzickou zdatností daného jedince. Pořád to ale neznamená, že s metabolickou rychlostí, kterou vám příroda nadělila, se musíte spokojit. Spalování kalorií dokáže pořádně nakopnout esenciální grapefruit, a to díky obsažené sloučenině zvané nootkaton.

Tímto olejíčkem se dá samozřejmě ovonět domácnost i kancelář, pro maximální efekt ho však můžete i konzumovat. Jen je třeba myslet na to, že není rozpustný ve vodě, proto by se jeho malé množství mělo vmíchat třeba do „oříšku“ kokosového oleje, který se následně přidá do ovesných vloček, jogurtu či smoothie.

Lepší spánek, hezčí křivky

Kdo nespí dost dlouho a kvalitně, ten má podmínky k zeštíhlování křivek značně omezené, upozorňují experti. A to je chvíle, kdy na scénu přichází aroma difuzér s esenciální levandulí, jasmínem, meduňkou, opiem, santalovým dřevem, heřmánkem nebo bergamotem. Vyzkoušíte tyhle voňavé ukolébavky v praxi?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat