Prostreno.cz

Exotické mango zlepšuje zrak a prospěje trávení

Manga není nikdy dost? Něco takového se z vědeckých sfér ozývá takřka neustále. Kdo by se tomu ale divil! Ovoce, jehož neobjasněný původ nedá historikům spát, má skutečně působivé zdravotní benefity. Znáte je všechny?

Sladká, jemná a naprosto jedinečná chuť manga přináší tropy přímo na váš stůl. Proč si jejím prostřednictvím zimu exoticky nezpříjemnit? Důvodů, proč tomuto plodu nastavit ruku i ústa, je hned několik. Který na vás zapůsobí nejvíce? Asi to nebude lehké rozhodování…

Harmonie v břiše

Přiznejme si otevřeně – koho čas od času nepostihnou zažívací potíže? Někdy za ně může přejídání, jindy třeba stres, užívání některých léků nebo dietní chyby. Bez ohledu na konkrétní příčinu cestu z téhle šlamastyky pomáhá najít právě mango. Obsažená vláknina i široká škála enzymů příznivě působí na střevní mikroflóru, přičemž snižuje produkci endotoxinů. Jeho konzumace také tlumí záněty, vyrovnává vnitřní hladinu kyselin, alkalizuje organismus a odbourává zácpu. Nelze opomenout ani to, že údajně zlepšuje milostný život, povzbuzuje imunitu a reguluje škodlivý cholesterol.

Blahodárná péče o oči

Vitamin A zajišťuje mnoho tělesných procesů, největší vliv má ale na zrak. Hraje totiž hlavní roli v rozlišování barev a chrání rohovku. Dále zabraňuje šerosleposti a představuje prevenci makulární degenerace (závažné poškození sítnice končící slepotou). Bohatou studnicí této nepostradatelné živiny není jenom omílaná mrkev, i jmenované cizokrajné ovoce je báječným zdrojem.

Silná zbraň proti rakovině

Quercetin, isoquercitrin, astragalin, fisetin nebo kyselina gallová. Tyto názvy vám zřejmě nic moc neřeknou. Jedná se však o silné antioxidanty, jež výrazně omezují množení, šíření i růst rakovinných buněk, čímž snižují riziko onkologických onemocnění. Tedy alespoň podle nedávné americké studie provedené na Texas A&M University. Její autoři upozorňují na skutečnost, že všemi uvedenými antioxidanty mango doslova překypuje, což z něj dělá malý medicínský zázrak.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat