Prostreno.cz

Jemné nebo mastné vlasy napraví kokosová voda

Voda je základem života. A když je navíc kokosová, nebývalý užitek z ní mají všechny typy vlasů. Zvlášť dobře však dělá těm jemným jako chmýří a mastným. Jak se aplikuje a která je nejlepší?

Kokosový olej je takový malý fenomén. Používá se na domácí mastičky, při vaření, jako odličovací prostředek i péče po holení. Zároveň zabraňuje elektrizování vlasů, bělí zuby, prospívá nehtům, vyživuje rty a v kombinaci s cukrem nebo jinou abrazivní složkou odstraňuje odumřelé buňky pokožky. Ve stínu těchto účinků se kokosová voda jeví jako pouhý „chudý bratr“, ovšem její účinky byly, jsou a budou fenomenální.

Dostupnost jako plus

Voda nacházející se uvnitř kokosu je bohatá na mnoho stejných živin jako olej (obsahuje vitaminy, minerály, aminokyseliny a fytohormony) a nabízí hydrataci vlasů a pokožky hlavy – bez zatížení. Dobrou zprávou je, že je k dostání ve většině supermarketů a může se používat až dvakrát týdně. Hodí se zejména pro slabé, jemné a mastné vlasy, kterým díky přítomným lipidům dodává lehkost a objem.  

Stop šupinkám i svědění

Kokosová voda proniká hluboko dovnitř vlasu a patří k přírodním protizánětlivým činidlům, což znamená, že s přehledem zatočí s lupy, svěděním i vyrážkami. Někteří odborníci dokonce zastávají názor, že podporuje růst nových vlasů, zlepšuje jejich pružnost a naopak zabraňuje poškození. Věc je tedy jasná. Nevyhovuje-li vám kokosový olej, zkuste kokosovou vodu, tedy jeho odlehčenou variantu. (Pro suché a kudrnaté vlasy se však přece jenom olej hodí víc.) A jak se voda používá?

Nejdřív pročtěte složení

Pro nejlepší účinky vyberte tu, která neobsahuje žádné přidané cukry. Organická kokosová je prostě nejlepší. Aplikujte ji jako oplach po umytí vlasů šamponem. Nebo ji naneste na pokožku hlavy a do délek vlasů a promasírujte. V závislosti na tom, zda se vaše prameny skutečně až nadměrně mastí, je v závěru opláchněte, jinak to není nutné.

Kokosová voda se také dá přidávat do oblíbeného šamponu nebo kondicionéru. Mnoho jejích fanoušků si nemůže vynachválit i kokosový sprej. Jednoduše smíchejte ¼ šálku kokosové vody a 1 šálek vody a směs nalijte do lahve s rozprašovačem. Před česáním aplikujte na vlhké vlasy a pokožku hlavy. Jelikož vnější péče jde ruku v ruce i s tou vnitřní, kokosovou vodu také pijte. Antioxidanty, kyselina laurová (mastné kyseliny), cytokininy (proteiny), esenciální vitaminy a minerály, jako je draslík, hořčík, železo a vitaminy skupiny B, poskytují vlasovým buňkám potřebnou výživu a palivo. Účinek si tak pojistíte z obou stran.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat