Prostreno.cz

Šeříkový olej odvádí toxiny z těla

Jeho vůně je nesmírně opojná. Snad i proto je šeřík jedním z nejoblíbenějších květinových stimulantů. Ve formě esenciálního oleje vnáší dobrou náladu do pochmurných dní a povzbuzuje tělo i mysl. Mezi jeho další schopnosti však patří pomoc při virózách!

Šeřík může růst v mírných oblastech v kterékoli části světa, což je velmi dobrá zpráva. Od 19. století se používá k léčbě různých poruch a zdravotních neduhů. Při výčtu jeho pozitivních dopadů na lidský organismus se ani není co divit. Tohle všechno umí!

Krotí stres, úzkost a napětí

Šeřík je jedním z nejoblíbenějších olejů v aromaterapii. Vědci dokázali, že účinně snižuje stres a naopak zvyšuje pocity štěstí. Pár kapek v difuzéru, nebo na polštáři navozuje klid a krotí hladiny stresového hormonu kortizolu. Lze proto říct, že šeřík je v aktuálních zimních dnech, které jsou navíc pod oparem pandemie koronaviru, povinnou výbavou každé domácnosti.

Podporuje pocení

Šeříkový éterický olej je známý pro své účinky při podpoře pocení. Díky tomu z těla uvolňuje toxiny a pomáhá imunitnímu systému. Při viróze a infekci ho neváhejte použít. Pro své antibakteriální působení odstraňuje bakterie ze vzduchu, což je schopnost, která se hodí vždy a všude. Navíc se říká, že inhalace vůně šeříku očišťuje tělo od vnitřních parazitů a střevních červů.

Zabraňuje předčasnému stárnutí

Antioxidanty a adstringentní sloučeniny v každé lahvičce šeříkového éterického oleje zlepšují zdraví pokožky. Chrání ji před poškozením, zmírňují vzhled vrásek a tmavých skvrn, pleť napínají a zvyšují její pružnost. Stačí jednu či dvě kapky přidat do oblíbeného pleťového krému, nebo je smíchat s nosným olejem, kupříkladu kokosovým nebo olivovým.

Působí proti zánětům

Zánět je přirozenou reakcí těla, když něco není v pořádku. Organismus kromě jiného reaguje začervenáním pleti a otoky. Pokud tomu tak je, aplikujte šeříkový olej (opět smíchaný s nějakým nosným) na postižená místa.

Snižuje krevní tlak

Vysoký krevní tlak může vést k dalším komplikacím, jako jsou srdeční choroby, kornatění tepen, poruchy paměti, zhoršení nebo ztráta zraku či selhání ledvin. Bylo zjištěno, že šeříkový éterický olej krevní tlak snižuje a stabilizuje srdeční frekvenci. Rozhodně by tedy měl provonět celý váš byt.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat