Prostreno.cz

Určité jídlo udělá z muže mnohem atraktivnější kus

To, co jíme neovlivňuje jenom naši postavu a zdraví. Existuje potravina, která dokáže změnit i vůni našeho těla. A tím také, jak na nás opačné pohlaví dokáže zapůsobit.

V jedné studii Karlovy Univerzity, která byla zveřejněna v časopise „Appetite“, se můžete dozvědět, že muži mohou zvýšit svoji atraktivitu konzumací určité potraviny – a sice česneku.

Zázračný česnek

Karlova Univerzita se v této výpovědi opírá o výzkum, ve kterém 42 mužů jedlo buď čerstvý, syrový česnek nebo česnekový výtažek užívali v tabletách. V následujících dvanácti hodinách pak tito muži nosili v podpaží bavlněné odličovací tamponky. Ti stejní muži podstoupili test s bavlněným tamponkem ještě také následující den. Ovšem už bez předchozí konzumace česneku. Tamponky následně vědci dali vyhodnotit čtrnácti ženám. A výsledek? Všechny ženy považovaly tamponky z „česnekové fáze“ za mnohem příjemnější vůni než ty z následujícího dne. Příslušné muže pak považovaly za mnohem atraktivnější a mužnější.

Díky česneku super samcem

Podle vysvětlení samotných vědců česnek zvyšuje počet antioxidantů v těle a zabíjí také škodlivé bakterie. Mění proto pach potu, vyzařuje zdraví a – jak se vědci domnívají – signalizuje ženám, že se jedná o super samce! Nevýhodou ovšem je, že aby se efekt super samce dostavil, musí muž sníst alespoň čtyři stroužky česneku nebo kapsli s extraktem 1000 miligramů. A to může na rande další postup lehce zabrzdit. Protože, jak všichni víme, jde konzumace česneku velmi často ruku v ruce s celodenním ústním zápachem.

Jde to i bez česneku

Ale česnek není jediným jídlem, které dokáže zvýšit mužský sexappeal. Ve studii univerzity v Sydney zveřejněné roku 2016 v časopise „Evolution and Human Bahavior“ se mlžete dočíst, že i karotenoidy, jako například mrkev a rajčata, mají stejný efekt.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat