Prostreno.cz

Potraviny pro bleskurychlé zasycení

Jídlo je hlavním zdrojem energie těla, jenže když je ho příliš, a navíc pohybu naopak méně, vzniká nepříliš lichotivá bilance mezi denním energetickým příjmem a výdejem. Tělesná hmotnost stoupá a džíny jsou čím dál těsnější. Tak proto hubnete? V tom případě obalamuťte hlad i chutě na sladké s pomocí potravin, které váš žaludek umlčí!

Hlad je nepřítel. Chcete se mu vyhnout? Pak co nejčastěji sahejte po kvalitních potravinách s obsahem bílkovin, vlákniny a vody, které pomáhají ovlivnit chemii sytosti a zároveň se starají o pomalé uvolňování krevního cukru do krevního oběhu. Věřte, že právě tohle potřebujete, protože s trochou šikovnosti potenciálně snížíte touhu po dalším jídle. Takže, co mít v dosahu?

Zelenina

V páře, pečená či restovaná na trošce másla. Zelenina chutná v mnoha podobách a upřít jí nelze ani to, že udržujte tělo sytější po delší dobu. Proto dávejte přednost brokolici, květáku, kapustě, zelí nebo rukole. Jelikož se vitaminy A, D, E a K rozpouštějí v tucích, saláty, zeleninové placičky a další dobroty jim podobné vždy zakápněte olivovým olejem či jiným zdravým tukem.

Řecký jogurt

Není nic lepšího než kelímek řeckého jogurtu s několika oříšky (ideálně mandlemi, pistáciemi či lískovými ořechy) a sušeným ovocem. Tato oblíbená mléčná potravina, která se hodí na snídaně i svačiny, má vysoký obsah bílkovin a vody. Zamilujete si ji rychlostí blesku.

Ovesné vločky

Oves je bohatý na rozpustnou vlákninu, což je typ vlákniny, která po rozpuštění ve vodě zgelovatí a zaplní žaludek jedna radost. Ovesné vločky tak považujte za svého dobrého přítele, povařte je v mléce nebo ve vodě a doplňte svými oblíbenými surovinami, kupříkladu ovocem. Vhodné je avokádo, jablko, hruška, švestka nebo meruňka. (Poslední dvě jmenované položky se velmi doporučují při zácpě.)

Divoký losos, kuře i vejce

Divoký losos v tandemu s kuřecím masem a vejcem je vynikajícím zdrojem bílkovin, o nichž je známo, že spouštějí uvolňování hormonů omezujících chuť k jídlu. Divoký losos má další výhodu v tom, že je nabitý omega-3 mastnými kyselinami, které jsou skvělé pro zdraví srdce.

Luštěniny

Cizrna a jiné luštěniny, jako jsou černé fazole a čočka, zvlášť ta červená, která nenadýmá a výborně chutná třeba s rajčaty, také vynikají vysokým obsahem rozpustné vlákniny a bílkovin. Dáte-li si je na talíř, zpomalíte vaši reakci na hladinu cukru v krvi a prodloužíte dobu trávení. Nezapomínejte také na to, že pití čisté vody bez bublinek před každým jídlem přirozeně snižuje počet kalorií, které do sebe přijmete. To by v tom byl čert, aby se vám do léta nepodařilo získat postavu svých snů!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat