Prostreno.cz

Ústní voda zbaví vlasy lupů

Ústní voda „kryje záda“ zubnímu kartáčku, proto ji většina lidí použije alespoň dvakrát denně. Není to málo? Vzpomeňte si na ni také při úklidu nebo zkrášlování, bývá skvělým spojencem!

Ani to nejpečlivější čistění zubů stoprocentně neodstraní plak, který ulpívá na zubech. Právě proto se tolik doporučuje ústní voda, která proniká i do těžko dostupných míst. V nich se pak postará o redukci bakterií, čím pomáhá předcházet nejen zmíněnému plaku, ale i onemocněním dásní. Jenže! Tato součást dentální hygieny se osvědčí i v situacích, které nemají s ústy vůbec nic společného. Kdy se vyplatí otevřít její víčko?

Lupy? Těm odzvonilo

Jak nepříjemné bývají lupy, o tom asi netřeba vyprávět. Pomineme-li vizuální stránky téhle „parády“, právo na stížnosti má i pokožka hlavy, kterou tíží svědění a zarudnutí. Už jste na lupy vyzkoušeli všechno možné, ale bez valného úspěchu? Nejvyšší čas na ústní vodu! Jemnými krouživými pohyby ji naneste ke kořínkům vlasů před každým mytím, rázem bude po starosti. A jen tak mimochodem, stejně můžete postupovat i v případě, kdy si vaše dítko přinese ze školky živý suvenýr v podobě vší.

Paty jako ze salonu

Suché a rozpraskané paty nejsou problémem výjimečným, ale bohužel hodně častým. Někdy za ně může nevhodná obuv a zvýšená zátěž chodidel, jindy zase věk nebo diabetes. Že jediným řešením je návštěva kosmetického salonu? Ale kdeže. Připravte svým nohám lázeň, která změkčí ztvrdlou kůži, umírní tendence k nadměrnému pocení a ještě zbaví zápachu. Základními přísadami je teplá voda a šálek zmíněné dentální „pomůcky“. Pak ještě potřebujete dvacet minut nerušeného klidu, aby si vaše chodidla tuto kúru náležitě užila. Jakmile je osušíte, ošetřete je pemzou, čímž odstraníte odumřelé kožní buňky. Závěrečnou tečkou je příjemná masáž hydratačním krémem.

Podlahy bez bakterií

Pustili jste se do velkého úklidu, jenže ouha, došel vám přípravek na podlahy? Panika je zbytečná. Do  kbelíku přidejte ústní vodu a dál pokračujte v práci. Tato přísada vydezinfikuje veškeré povrchy a zabojuje proti plísním. Také si poradí s mastnotou a odolnými skvrnami. Sluší se zmínit, že stejnou směs lze využít i při čištění toalet a koupelnových kachliček.





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat