Prostreno.cz

Třešňový džus ulevuje pacientům s dnou

Míjíte v obchodě třešňový džus bez povšimnutí? Děláte chybu. Kromě toho, že funguje jako lék na „nemoc králů“, pomůže také při hubnutí, myšlení, regulaci cholesterolu i usínání!

Přestože dna neboli pakostnice zní jako nemoc z minulých časů, pro mnoho lidí bývá nepříjemnou realitou dnešních dní. A odborníci se tomu vůbec nediví. Ostatně, podle nich této chorobě moderní způsob života jen nahrává, neboť k jejím spouštěčům patří nedostatek pohybu, nadváha i nadměrná konzumace masa a alkoholu.

Hodně bolestivá trampota

Záchvaty pakostnice zpravidla přicházejí ve vlnách. Bolest nejčastěji začíná u palců nohou a postupně postupuje výš a výš. Zánět i typické otoky vyvolávají krystalky kyseliny močové, které se usazují v kloubech, šlachách a ledvinách. Na nutnost dodržování pitného režimu většinou lékaři své pacienty upozorňují jako první. Co kromě čisté vody a detoxikačních bylinkových čajů ale pít? Ukazuje se, že správnou volbou je třešňový koncentrát!

Pomoc, na které si pochutnáte

Léčit dnu, což je vlastně specifický druh artrózy, džusem? I když to vypadá přinejmenším podivně, prý to zabírá. Konkrétně třešně vykazují vysoké hodnoty bioflavonoidů, zejména pak antokyanů. Tyto látky působí jako protizánětlivá ochrana před volnými radikály, přičemž pomáhají předcházet štěpení kolagenu. Jejich antioxidační a neuroprotektivní vlastnosti jsou při zmíněné „nemoci králů“, jak se jí říká, velice žádoucí. Tekuté červené občerstvení tedy podle expertů slibuje vítanou úlevu! Nápoj z třešní má však i další zajímavé schopnosti, o kterých možná uslyšíte vůbec poprvé…

Medicína nejen pro lepší spánek

Že na spaní je dobré jenom teplé mléko s medem? Ale kdepak. Hezké sny vám zajistí i sklenka třešňového nektaru. Je to proto, že kromě mnoha vitaminů a minerálů obsahuje také neskromný podíl melatoninu, což je hormon spánku, jež řídí vnitřní hodiny a navozuje ospalost. Jeho složení také příznivě ovlivňuje mozkové funkce, posiluje imunitu a omezuje pravděpodobnost rakoviny. Dále normalizuje krevní tlak, reguluje cholesterol a zabraňuje ukládání tuků v oblasti břicha, ukazují vědecké studie. Takže ani kapka nazmar!





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat