Prostreno.cz

Králík v hořčicové omáčce

Zdravé králičí maso by nemělo chybět na našem stole.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 30min

    15min příprava

    1h a 15min vaření

  • 671 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy2g
tuky13g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg králíka
  • 5 lžic hořčice
  • 120 ml bílého vína
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 150 g anglické slaniny
  • 250 ml smetany
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře
  • 5 špetek soli

Postup přípravy

  1. Na pánvi s olejem orestujte anglickou slaninu. Očištěného králíka naporcujte, potřete silně hořčicí a vložte do pekáče s olejem. Králíka osolte, opepřete, přelijte olejem s anglickou slaninou a dejte do trouby předehřáté na 200 °C.
  2. Po krátkém opečení masa podlijeme bílým vínem. Zmírněte teplotu a nechte ve středně teplé troubě (160 °C) asi hodinu za občasného podlévání.
  3. Když je již maso měkké, vyndejte králíka z pekáče. Do pekáče nalijte smetanu, do které seškrabněte připečené okraje a nechte povařit 10 minut. Vznikne nahnědlá omáčka, kterou králičí porce na talíři přelijte. Podávejte s bramborovou kaší.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík v hořčicové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat