Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Králík v hořčicové omáčce

lanvin
5hlasů
Hodnotit

1h a 30min

15min příprava

1h a 15min vaření

663 kJ

energetická hodnota na 100g

160 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:13g tuky1g sacharidy9g bílkoviny

Zdravé králičí maso by nemělo chybět na našem stole.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1-1,5 kg králíka
  • 5 lžic hořčice
  • 120 ml bílého vína
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 150 g anglické slaniny
  • 250 ml smetany
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře
  • 5 špetek soli

Postup přípravy

  • Na pánvi s olejem orestujte anglickou slaninu. Očištěného králíka naporcujte, potřete silně hořčicí a vložte do pekáče s olejem. Králíka osolte, opepřete, přelijte olejem s anglickou slaninou a dejte do trouby předehřáté na 200 °C.
  • Po krátkém opečení masa podlijeme bílým vínem. Zmírněte teplotu a nechte ve středně teplé troubě (160 °C) asi hodinu za občasného podlévání.
  • Když je již maso měkké, vyndejte králíka z pekáče. Do pekáče nalijte smetanu, do které seškrabněte připečené okraje a nechte povařit 10 minut. Vznikne nahnědlá omáčka, kterou králičí porce na talíři přelijte. Podávejte s bramborovou kaší.
Slepované pusinky

Slepované pusinky

2 hlasy
1h a 35min 705kJ 35 Kč
Losos s rajčaty

Losos s rajčaty

3 hlasy
35min 722kJ 200 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

17 hlasů
50min 631 kJ 170 Kč
Králičí roláda s bylinkovou směsí

Králičí roláda s bylinkovou směsí

11 hlasů
1h a 50min 418 kJ 236 Kč
Králík na smetaně a hořčici

Králík na smetaně a hořčici

16 hlasů
2h a 55min 810 kJ 150 Kč
Králík se sušenými švestkami

Králík se sušenými švestkami

11 hlasů
1h a 35min 471 kJ 210 Kč
Králík se sušenými bylinkami

Králík se sušenými bylinkami

5 hlasů
1h a 30min 442 kJ 195 Kč
Králík na bazalce

Králík na bazalce

6 hlasů
1h a 25min 537 kJ 210 Kč

Články nejen o vaření