Prostreno.cz

Kajenský pepř ulevuje od bolesti v krku

Každé polknutí bývá nepříjemné, protože máte pocit, že vám v krku uvíznul kus smirkového papíru? Rozmíchejte ve vodě špetku kajenského pepře, jehož analgetické schopnosti si s touto patálií hravě poradí!

Bolest v krku mnozí přičítají začínající angíně. Opravdu ale bývá jediným možným původcem? Tak to ani zdaleka! Co všechno v ní může mít „prsty“ a po jakém přírodním prostředku se dá sáhnout, když člověk farmaceutickým medikamentům dvakrát nefandí?

Dlouhý seznam pachatelů

Pomineme-li zmíněnou angínu, je více bakteriálních i virových infekcí, které bolest krku způsobují. Jmenovitě se jedná třeba o faryngitidu, chřipku a mononukleózu. Ovšem spouští ji i zánět štítné žlázy a onemocnění hlasivek doprovázené chrapotem. Vinu může nést také příliš suchý vzduch v místnosti nebo alergie, kupříkladu na zvíření srst, pyly, prach či roztoče. Proč ale zbytečně trpět, když je pomoc nablízku? Stačí se vydat do kuchyně a ihned zahájit léčbu!

Kajenský pepř sice pálí, ale zabírá

Kajenský pepř vlastně vůbec není pepř, ale směs sušených chilli papriček různých odrůd. Historické prameny uvádí, že lidé „feferonky“ pěstovali již v předkolumbovské době, a to už od 6. tisíciletí př. n. l. Po objevení Ameriky je portugalští kupci rozšířili do celého světa a zasadili se o to, že kajenský pepř získal pověst hodně vzácného koření. Dnes si ho cení nejen kuchaři, ale i odborníci, kteří poukazují na jeho působivé vlastnosti.

Kromě toho, že tato přísada prokazatelně zlepšuje náladu, tlumí infekce a urychluje metabolismus, čímž podporuje hubnutí, působí jako silné protizánětlivé analgetikum. Přináší tedy rychlou úlevu! Rozmíchejte jeho menší množství ve sklenici vlažné vody a směs využijte jako kloktadlo, rázem bude po starosti. Co další benefity tohoto nápoje, kterými určitě nepohrdnete?

Zocelená imunita i lepší krevní oběh

Uvedené ochucovadlo obsahuje nejen draslík, mangan a vápník, v jeho složení naleznete také vitaminy E, B a C. „Céčko“ je známým posilovačem obranyschopnosti, což je samozřejmě k užitku. Tento elixír dále povzbuzuje srdeční činnost, reguluje nadměrnou krevní srážlivost, předchází střevním potížím a normalizuje tlak. Nelze opomenut ani to, že snižuje pravděpodobnost rakoviny.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat