Prostreno.cz

Přírodní prostředky pro citlivé zkrácení menstruace

Jsou chvíle, kdy se křeče v podbřišku, bolesti hlavy, zvýšená citlivost ňader i náladovost ani trochu nehodí. Jak oblafnout přírodu a „nastavit“ si délku menstruace podle svého?

Míváte nepravidelný menstruační cyklus, jehož smysl pro humor vám občas překazí plány? Možná je to situace přesně tohoto měsíce. Ale ještě nezoufejte, existují totiž prostředky, které proces krvácení dokáží uspíšit. Tyhle jsou prý sázkou na jistotu!

Fenykl na scénu!

Nadýmání, pálení žáhy nebo třeba vysoký cholesterol. To jsou situace, ve kterých se fenykl vřele doporučuje. Ovšem třeba příslušnicím něžného pohlaví může pomoci i jinak. Poznatky odborných studií vyzdvihují jeho analgetické účinky, díky nimž ulevuje od břišních křečí. Z některých ale také vyplynulo, že tlumí nepříjemné příznaky PMS a dokonce urychluje uvolňování menstruační krve. A to vede k čemu? Přesně k tomu, že si ten romantický víkend s partnerem užijete se vším všudy! Mimochodem, sluší se poznamenat, že koupel, do níž se přidá fenykl, zmenšuje rozšířené póry a působí proti celulitidě.

Kurkumo, předveď se

Kurkuma neboli indický šafrán má skutečně široké spektrum účinků. Žádný div, je vítanou přísadou gurmánského vaření. Věděli jste, že povzbuzuje hojení po operačním zákroku? Nebo že posiluje srdce a imunitu, zatímco čistí játra a detoxikuje organismus? Příznivý vliv má ovšem i na psychiku, kvalitu pokožky a menstruaci. Tedy za předpokladu, že se jí chcete zbavit o něco dřív. Je to proto, že zlepšuje krevní cirkulaci, čímž její trvání dokáže omezit.

Spojenec citron

Citron je považován za jeden z předních zdrojů vitaminu C. Tak samozřejmě, že se tato látka zmiňuje především v souvislosti s obranyschopností. Popřít ale nelze ani další zajímavé vlastnosti, které zahrnují podporu výkonnosti i tvorbu omlazujícího kolagenu nebo minimalizaci dopadu ničivých toxinů. Co má „céčko“ společného se „ženskými dny“?

„I když neexistují žádné vědecké studie, které by potvrzovaly, že vitamin C oddaluje a zkracuje menstruaci, zjišťuji, že mé pacientky ho k těmto účelům využívají často. Osobně se domnívám, že jeho účinnost spočívá v tom, že snižuje hladiny progesteronu, což může dobu krvácení opravdu zkrátit. Kyselost citronu navíc pozmění pH v těle. I to by mohlo vést k potlačení cyklu,“ vysvětluje  americká gynekoložka Jessica Shepherd.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat