Prostreno.cz

Kosmetická tajemství exotického avokáda

Jedna potravina, co vylepší zdraví i zevnějšek? To je avokádo, které bojuje proti rakovině, artritidě i stárnutí. S čím jeho dužinu smíchat, aby to přineslo co nejlepší efekt?

Avokádo se někdy řadí mezi ovoce, jindy zase mezi zeleninu. Ať už je to s ním ale jak chce, rozhodně patří do nákupního košíku. Afrodiziakální schopnosti se mu připisují již celá staletí, stejně jako ty léčebné. Co všechno o tomto exotickém plodu možná nevíte?

Medikament v cizokrajném obalu

Kvůli vysokému obsahu kalorií a tuků se avokádo často považuje za nezdravé, ovšem každá mince má dvě strany. Je pravda, že přehánět by se to s ním nemělo, ale je-li konzumováno v rozumném množství, organismu prokazatelně svědčí. Již mnoho výzkumů potvrdilo, že pomáhá při regulaci cholesterolu, zatímco podporuje zrak, snižuje riziko rakoviny a zmírňuje příznaky artritidy. Dále působí proti osteoporóze, tlumí záněty a povzbuzuje obranyschopnost, přičemž má pozitivní vliv na nervovou i kardiovaskulární soustavu. Jako prostředek zlepšující celkovou kondici se tedy avokádo skutečně osvědčilo. A teď si představte, že díky němu může člověk i zkrásnět!

Vzpruha, co nepřijde nazmar

Vzhledem k faktu, že jmenované exotické občerstvení poskytuje širokou škálu vitaminů, minerálů, antioxidantů a nenasycených mastných kyselin, přináší nemalý prospěch i pokožce. Jeho jedinečný nutriční profil ji chrání před volnými radikály i předčasným stárnutím. Souběžně urychluje regeneraci kožních buněk a s takřka láskyplnou pečlivostí zklidňuje podráždění. Nelze opomenout ani to, že báječně hydratuje a funguje jako obranný štít před slunečním UV zářením. Tedy zejména v případě, že tento „dáreček“ budete nejen jíst, ale zkusíte i zevní použití. Jak by to asi mělo vypadat?

Přátelská souhra se zásobami ve spíži

Dužina tohoto plodu se pro snadnější aplikaci dá promíchat kupříkladu s bílým jogurtem, nastrouhanou okurkou nebo medem. Tenhle výživný nášup nechte „pracovat“ alespoň 20 minut, poté si tvář opláchněte vlažnou vodou. Ideální frekvence zkrášlující kúry je dvakrát týdně. Výsledky na sebe nenechají dlouho čekat!





Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat