Prostreno.cz

Na menší oděrky a řezné rány využijte první pomoc z kuchyně

Česnek, med a brambory má doma takřka každý. Ale jako prostředky urychlující hojení povrchových ran je použije málokdo!

Řezné rány a všemožné oděrky jsou nedílnou součástí každodenního života. Ačkoli taková poranění nebývají příliš hluboká, trochu pozornosti a hlavně péče přece jen vyžadují. Jakmile zastavíte krvácení a postižené místo důkladně vyčistíte, přichází na řadu léčiva, která utlumí bolest a urychlí hojení. Že žádná takové doma nemáte? Ale kuš, stačí se jen rozhlédnout!

Aloe vera nikdy nezklame

Aloe vera nabízí mnoho vitaminů a minerálních látek, které poškozené kůži poskytnou láskyplný hojivý dotek. Tak jaképak zbytečné prodlevy! Obětujte menší šlahoun z vaší rostliny a získejte z něj  adekvátní množství gelu, který po nanesení nechte zaschnout. Tahle první pomoc nabízí protizánětlivé a antibakteriální působení, přičemž uspíší regeneraci buněk.

Řekněte ano medu

Příznivci alternativní medicíny na med sází nejen při řezných poraněních, ale i popáleninách a bércových vředech. I on podstatně napomáhá zotavení, zatímco zafunguje jako spolehlivá dezinfekce, která do postiženého místa nevpustí žádné choroboplodné zárodky ani škodlivé organismy. Jeho sladké složení navíc omezuje zánětlivé reakce, tak na něj v krizových případech nezapomínejte.

Pomozte si česnekem

O prospěšnosti česneku snad nelze pochybovat, neboť jeho famózní zdravotní účinky prokázala celá řada studií. Týkají se jeho pozitiva ale jen přímé konzumace? Kdepak! I vnější použití tohoto tradičního koření má zajímavé účinky. Věděli jste, že snižuje otoky, ulevuje od bolesti a urychluje regeneraci odřenin i dalších povrchových bolístek? Tak rozdrťte jeden stroužek a vrhněte se na léčení.

Dejte šanci bramborám

Schopností brambor lze využít všelijak. Jejich obsažené látky kupříkladu bělí pigmentové skvrny, zmírní akné a podporují tvorbu omlazujícího kolagenu. Zachrání vás ale i tehdy, když se říznete při krájení zeleniny, protože takřka okamžitě uklidní podráždění a „nakopnou“ hojení. Pokud nechcete ztrácet čas se získáváním šťávy ze syrových brambor, můžete si jejich nakrájené plátky jednoduše přikládat tam, kam je třeba.





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat