Prostreno.cz

Stravovací fenomén s názvem peace food

Jídlo je víc než jenom přijímání potravy, abyste naplnili žaludek. Především v naší společnosti bychom se měli více zajímat o to, odkud jídlo, které jíme, pochází, a jak bylo vyrobeno.

Žijeme v blahobytu, zatímco jinde lidé trpí hlady. Konzumací mléka a mléčných výrobků podporujeme produkci a prodej masa. S masem konzumujeme také všechen ten adrenalin a strach, které zvířata během své cesty na smrt uvolňují.

Co je „peace food“

Konzumací takzvaného „peace food“, neboli jídla pro duši, se vzdáváte všech zvířecích výrobků. Tím také pozitivně přispíváte proti nežádoucímu vývoji jako je minimalizace utrpení zvířat, snížení emisí CO2, a obilí, kterým už nebude nutné zvířata vykrmovat, se může použít jako potrava pro lidi v zemích postižených hladem.

Lidé, kteří se pro tento druh stravování rozhodli, jsou přesvědčení, že nedělají něco jenom pro planetu a své tělo, ale především pro svoji duši.

Jaké má přednosti „peace food“

Pokud se začneme stravovat podle zásad peace food, jednak snížíme plýtvání jídlem, přispějeme k ochraně klimatu a pomůžeme snížit hlad na zemi. Kromě toho se tento způsob pozitivně odrazí i na našem zdraví. Pomáhá totiž se snížením nadváhy, předchází cukrovce a osteoporóze, ale podporuje i naši jasnou mysl. Navíc dokáže zvednout náladu a zajistí i více energie a chuti do života.

Co je dovoleno?

V první řadě je potřeba dbát na lokální, sezonní potraviny vyrobené nebo vypěstované trvale udržitelným způsobem. Povoleno je jíst ovoce a zeleninu, obilí, luštěniny a ořechy. Dostatek tekutin byste si měli zajistit především čistou vodou nebo čaji od ověřených výrobců.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat