Prostreno.cz

Potraviny vhodné k přípravě zeštíhlujícího smoothie

Vážně se sladké ovoce do dietního smoothie hodí? To víte, že ano! A klidně k němu do mixéru přidejte i listovou zeleninu, zázvor a trochu jablečného octa.

Smoothie je mixovaný nápoj, který dokonale zapadá do ideálu zdravé stravy. Jak si ale udělat takové, co kromě kondice značně vylepší i podmínky pro hubnutí?

Výběr potravin dle dietních pravidel

Věděli jste, že nesprávně zvolená kombinace ingrediencí může zpomalit trávení a zapříčinit nadýmání i nadměrné množení kvasinek? Nebo způsobit migrénu či pálení žáhy? Právě proto je třeba používaným přísadám věnovat větší pozornost. A zvláště v případě, že si hodláte hrdlo svlažit drinkem, od kterého očekáváte zeštíhlující účinky. Co všechno podle výživových poradců patří na seznam přijatelných surovin?

Ovoce nesmí chybět!

Co by to bylo za smoothie, kdyby v něm nebylo ovoce! Vždyť je doslova nabité vlákninou, minerály i vitaminy, takže prodlouží pocit sytosti a prospěje střevní mikroflóře. Řada lidí se domnívá, že obsažené cukry hubnutí bojkotují, což je ale omyl. Rozsáhlá zahraniční studie, jejíž závěry zveřejnil magazín The Journal of Nutrition, prokázala, že ovoce v nižších dávkách podporuje úbytek hmotnosti, přičemž stimuluje detoxikační procesy. Do svého tekutého občerstvení pak přidejte takové, jež má nižší glykemický index, jmenovitě třeba banány, hrušky, meruňky, broskve nebo kiwi.

Vydejte se po zelené

Listová zelenina má spoustu vlastností, které lze při redukci váhy naplno využít. Urychluje třeba metabolismus, potlačuje chuť k jídlu a zabraňuje ukládání tuků. Nezapomeňte tedy na špenát, kapustu, různé druhy salátů, mangold nebo kadeřávek.

Spojenec zázvor 

Zázvor se v souvislosti se štíhlými křivkami skloňuje neustále. Také aby ne! Vždyť experti upozorňují na to, že je-li konzumován v kombinaci jinými potravinami, snižuje jejich celkovou kalorickou hodnotu. Navíc vyrovnává hladinu cukru v krvi, přičemž zachovává rovnováhu hormonů.

Jablečný ocet? Dobrá volba

Kromě vody, bez které se smoothie neobejde, se vyplatí sáhnout i po troše jablečného octa. Ten také odbourává tuky a předchází jejich hromadění. Tak ho do přípravy zakomponujte, kila pak dolů možná budou padat sama!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat