Prostreno.cz

Salát s pečenou dýní, cizrnou, rukolou a vlašskými ořechy

Barevný a výživný salát plný kontrastů – pečená máslová dýně s jemně kouřovou chutí, křupavá kořeněná cizrna, směs listových salátů včetně rukoly a kousky vlašských ořechů pro extra křupavost. Lehké, ale syté jídlo, ideální jako hlavní chod nebo příloha k večeři.

35min

10min příprava

25min vaření

647 kJ / 154 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Dýni oloupejte, nakrájejte na menší kousky a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte 2 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete. Pečte asi 25 minut, dokud není dýně měkká a zlatavá.
  3. Cizrnu slijte a propláchněte. Smíchejte ji s 1 lžící olivového oleje, mletou paprikou, kmínem solí a pepřem. Rozložte na druhý plech a pečte v troubě asi 15 minut, dokud není křupavá.
  4. Vlašské ořechy nasekejte nahrubo a lehce opražte na pánvi bez oleje.
  5. V míse smíchejte pečenou dýni, kořeněnou cizrnu rukolu a vlašské ořechy. Pokapejte citronovou šťávou a promíchejte
  6. Podávejte ihned.

TIP:

Pro extra chuť můžete přidat trochu balzamikového octa.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,62 g
  • Sacharidy:

    146,43 g
    • Cukry:

      27,97 g
  • Tuky:

    105,81 g
  • Vláknina:

    34,06 g

Aktivita pro spálení:

394 kcal
49

minut jízdy na kole

37

minut běhu

117

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát s pečenou dýní, cizrnou, rukolou a vlašskými ořechy

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba