Prostreno.cz

Na nadměrné vypadávání vlasů pomáhá cibule s medem

Registrujete, že vám nějak hodně padají vlasy? Možná za to mohou hormony, možná chybějící vitaminy. Tak či tak, chce to okamžitý zásah medové cibulové šťávy!

Pokud vypadne sto vlasů denně, obecně se to považuje za normální. Udává se také, že na jaře, a na podzim to může být dokonce více. Ačkoli ztracené kusy asi nikdo nepočítá, každý člověk bezpečně pozná, že se mu hříva tenčí až příliš. Co tomuto nepříjemnému problému, který snižuje sebedůvěru, předchází?

Nervozitou to začíná

Příčin může být hned několik, což pátrání po viníkovi trochu ztěžuje. Za řídnoucí kšticí obvykle mohou být hormony, respektive jejich výkyvy a nerovnováha. Přičíst to však lze i nutričním nedostatkům, začínající nemoci a chronickému stresu. Nemalou roli zde sehrává také vysazení antikoncepce, alergie, přísná dieta, porucha štítné žlázy, špatná technika mytí či používání nevhodných kosmetických produktů. Kde hledat spásu? Pokud z nějakého důvodu odmítáte navštívit lékaře, můžete vyzkoušet prastarý lék, o němž se píše nejen v receptáři našich babiček, ale i vědeckých publikacích.

Záchranné lano z vaší kuchyně

Obyčejná cibule a med? Tyto kulinářské poklady patří k základní domácí výbavě. A podle všeho jsou to zaručené prostředky, které vrací vlasům jejich objemnou slávu. Cibule díky obsahu síry zlepšuje krevní oběh, stimuluje vlasové folikuly a zastavuje vypadávání. Její složení také ničí bakterie a obnovuje buňky, přičemž napomáhá syntéze kolagenu a keratinu. Vítaným bodem navíc je bezpochyby to, že zpomaluje tvorbu šedin. Med je zase nabitý antioxidanty, zmírňuje lámavost, báječně hydratuje, čistí pokožku hlavy a podporuje růst. Jak s těmito ingrediencemi naložit v praxi?

Mixér, chvilka práce a hotovo

Jde-li o zmíněnou štiplavou zeleninu, tu můžete oloupat, nakrájet a rozmixovat. Prostřednictvím sítka z ní pak vytlačíte co nejvíce šťávy. Samozřejmě lze použít i odšťavňovač, který vám práci usnadní. Buď jak buď, jakmile tento cenný nektar získáte, promíchejte ho s polévkovou lžící medu. Poté si směsí masírujte pokožku hlavy a následně ji nechte působit, a to klidně celou noc. Ráno si hřívu umyjte tak, jak jste zvyklí. Poznatky americké studie publikované v magazínu Journal of Dermatology sdělují, že ti kteří tento proces provádí každý den, registrují výrazné změny k lepšímu už po čtyřech týdnech.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat