Prostreno.cz

Domácí vlasové sérum pro rychlejší růst

Vysnili jste si dlouhou hřívu? Pak není čas ztrácet čas! Sérem z frakcionovaného kokosového oleje můžete vlasy „přemluvit“ ke svižnějšímu růstu!

Někomu vlasy rostou rychlostí blesku, zatímco jiný si na delší culík musí počkat pěkných pár let. Nespravedlnost? Říkejte tomu, jak chcete. Pořád ale platí, že do toho kromě genetických dispozic „mluví“ i jiné faktory. Třeba?

Stres a hormony jsou nepřátelé

Za pomalým růstem obvykle stojí nevhodná životospráva a s tím spojený nedostatek důležitých živin. Přičíst to lze také chronickému stresu, ucpaným pórům na pokožce hlavy, hormonální nerovnováze či špatnému zdravotnímu stavu. Strůjcem celého problému může být i užívání některých léků, nadměrné používání stylingových přístrojů či nešetrná technika mytí. Zkrátka a dobře, je toho dost, co stojí mezi vámi a vysněným účesem. Pořád to ale ještě neznamená, že byste měli složit ruce do klína a prostě se vzdát. Vždyť matka příroda myslí na všechno!

Řekněte ano domácí kosmetice

Vyrobit si vlastní vlasové přípravky bývá jednodušší, než to vypadá. K přípravě séra, jež podporuje kvalitu hřívy, předchází jejímu vypadávaní a stimuluje růst, jsou potřeba pouhé čtyři ingredience a pár minut času. První přísadou je kokosový olej – ne však ten „klasický“, ale frakcionovaný, který je stále tekutý. Lehčí konzistence a rychlá vstřebatelnost zde nejsou jedinými výhodami. Jeho antioxidační působení blahodárně pečuje o pokožku hlavy i vlasové folikuly, přičemž zabraňuje infekcím a dodává objem i lesk. Co dalšího k němu přilít do šikovné lahvičky s rozprašovačem?

Esencí není nikdy dost

Další nepostradatelnou složkou je pět kapek esenciálního oleje ylang ylang, jež přirozeně vyrovnává produkci olejů, zaceluje rozdvojené konce, zahušťuje a předchází velkým ztrátám při každém česání. Dále použijte čtyři kapky esenciálního rozmarýnu. I ten se využívá jako prevence plešatění, zatímco zastavuje lupy a zpomaluje tvorbu šedin. Posledním členem do této kosmetické party je esenciální levandule, která zlepšuje krevní cirkulaci, dezinfikuje a přispívá k regulaci kožního mazu. Bohatě postačí nějaké čtyři kapky. S lahvičkou se všemi ingrediencemi pak důkladně zatřepejte a učiňte tak pokaždé, než si její obsah nastříkáte na mokré vlasy po běžném mytí. Výsledky se dostaví co nevidět!





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat