Kuřecí prsa s mandarinkou
Dietní kuřecí maso s mandarinkami a vařenou zeleninou.
-
60min
15min příprava
45min vaření
-
317 kJ / 75 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky3g
Ingredience na
- 4 plátky
kuřecích prsou
- á 180-200 g
- 300 g
čerstvých mandarinek
- rozdělených na dílky
- 3 lžíce
řepkového oleje
- 1 ks
červené cibule
- 1 stroužek
česneku
- 1 lžíce
octa balsamico
- 1 lžička
hnědého cukru
- 1/4 lžičky
drceného červeného pepře
- 1 ks
žluté papriky
- 2 ks
rajčat
- 1 ks
avokáda
- 1 lžíce
citrónové šťávy
- 750 ml
vody
- 1 lžička
soli
- 2 stonky
řapíkatého celeru
- 1 ks
cibule
- 1 ks
bobkové listu
- 2 ks
mrkve
Postup přípravy
- Ve středně velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte nakrájenou červenou cibuli, nakrájený česnek a restujte 3 minuty.
- Přidejte ocet balsamico, hnědý cukru, pepř a míchejte 2-3 minuty.
- Pak přidejte mandarinky, na kostičky nakrájené papriky, nakrájená rajčata, nakrájené avokádo a citrónovou šťávu, promíchejte a poduste tak 5 minut.
- Vodu osolte a přiveďte k varu, přidejte nakrájený řapíkatý celer, oloupanou, nakrájenou mrkev, oloupanou cubuli, bobkový list a vařte 8-10 minut, pak zeleninu vyndejte děrovanou lžící do mísy.
- Do takto připraveného vývaru vložte kuřecí maso a vařte přibližně 15-20 minut.
- Maso podávejte s připravenými mandarinkami a vařenou zeleninou.