Prostreno.cz

Moruše vypadají jako maliny, ale jsou mnohem zdravější

Honí vás mlsná? Kupte si sušené moruše. Ty uspokojí vaše chuťové buňky, a navíc vyladí trávení, paměť, imunitu i zrak! Nebo oceníte spíše to, že jejich složení urychluje růst vlasů?

Morušovník pochází z Asie a jeho listy původně sloužily jako potrava pro larvy bource morušového. Oblíbenost si u lidí získal především pro své sladké plody, které se prodávají ve specializovaných obchodech i zdravých výživách, a to většinou sušené. Ještě jste je nikdy neochutnali? Podobné bývají větším malinám, jsou ale mnohem zdravější! Jaký užitek jejich prostřednictvím získáte?

Ochrana srdce před poškozením

Moruše poskytují polyfenolový antioxidant resveratrol, o němž je známo, že významně snižuje riziko kardiovaskulárních chorob. S tím mu pomáhá obsažený vitamin K, který je důležitý pro správnou srážlivost krve. Ruku k dílu přidá také přítomný draslík. Ten zase upravuje srdeční činnost, normalizuje tlak a udržuje rovnováhu tělesných tekutin.

Trávení bez nesnází

Čas od času vás postihnou potíže s trávením? O důvod víc, proč si zmíněné sladké občerstvení dopřávat pravidelně. Vysoký podíl vlákniny harmonizuje střevní mikroflóru, přičemž předchází nevolnostem a nadýmání. Vláknina rovněž přispěje k detoxikaci odpadních látek, příznivě ovlivňuje vstřebávání sacharidů a celkově podporuje metabolismus.

Obrana proti rakovině

Uvedené plody jsou bohaté na antokyany, kyanidin, kyselinu chlorogenovou, rutin a myricetin. Co to znamená? Že s nimi máte postaráno o prevenci rakoviny. Vyjmenované sloučeniny neutralizují volné radikály a zabraňují buněčné mutaci, která způsobuje rozvoj onkologických onemocnění.

Lepší paměť, zrak i imunita

Složení moruší, které odborníci považují za vyvážené a zcela jedinečné, chrání také mozkové neurony, díky čemuž blahodárně působí na kognitivní funkce. Zároveň povzbuzuje obranyschopnost, omezuje pravděpodobnost šedého zákalu a pozor – urychluje i růst vlasů! To má „pod palcem“ železo, kterého tyto poklady mají doslova na rozdávání.

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku.

Zdroje: www.organicfacts.net





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat