Prostreno.cz

Nejlepší bylinky na bolest a slabost během menstruace

Naše prababičky znaly každou bylinku, a uměly si s jejich pomocí poradit s každým neduhem, vyléčit záněty, podrážděnou pokožku, nachlazení, bolest hlavy, nespavost a především – bolest a slabost během menstruace.

Jak praví lidové rčení: Příroda má odpověď na každé trápení, a u ženských potížích to platí dvojnásob.Každá přírodní léčba je účinná pouze při dlouhodobém užívání, což je oproti běžným chemickým léčivům zdánlivá nevýhoda, ovšem opak je pravdou: Účinky jsou totiž u přírodní léčby dlouhodobé a především se s její pomocí léčí samotná příčina, ne pouze následek.

Menstruační potíže je potřeba léčit nejen pouze v průběhu menstruace, ale především v období tomu předcházejícím, tudíž čím dříve s léčbou začnete, tím lépe a výraznějších výsledků dosáhnete.

Máta

Máta peprná pomáhá v mnoha ohledech. Pomůže vám při žaludečních problémech, léčí koliku, pomáhá léčit choroby střev a odstraňuje plynatost.Čaj z máty peprné je velmi dobrý pro mírnění zánětu v těle a funguje také pro zmírnění menstruačních křečí. V průběhu menstruace popíjejte čaj připravený ideálně z čerstvých lístků máty oslazený lžičkou medu.

Kopřiva

Tuto štiplavou potvůrku při menstruaci obzvláště oceníte, především díky schopnosti odvodňovat organismus a čistit močové cesty, čímž zabraňuje zánětu močového měchýře a tlumí projevy zánětu obecně. Mírní křeče, zmírňuje premenstruační syndrom a celkově menstruační cyklus harmonizuje. Nejlepších účinků dosáhnete při absolvování třítýdenní kúry, během které pijete kopřivový čaj (ideálně z čerstvých mladých listů) 3x denně. Pokud se vám nechce absolvovat třítýdenní kúru, začněte s pitím čaje cca 2–3 dny před menstruací a pokračujte i v průběhu samotné periody.

Kontryhel (+ řebříček, měsíček)

Kontryhelový čaj upravuje menstruační cyklus a tlumí menstruační křeče. Často se pije v kombinaci s řebříčkem obecným či měsíčkem. Má blahodárné účinky na dělohu a zmírňuje nejrůznější gynekologické obtíže. Stejně jako u kopřivového čaje je ideální jej začít popíjet již několik dní před očekávaným začátkem menstruace a pak po celou dobu trvání periody. Vhodný je rovněž při problémech s cystami na vaječnících nebo s děložními myomy.

Hluchavka nachová

Při procházce přírodou se zkuste podívat okolo, zda nenarazíte na tuto krásně fialovou hluchavku. Vypadá jako kopřiva, ovšem nepálí a vyznačuje se jemnými fialovými kvítky. A právě hrstka těchto květů v jakémkoli čaji (můžete zkombinovat s výše uvedenými bylinkami) se postará o tlumení křečí při menstruaci. Reguluje jak dlouhotrvající a bolestivou menstruaci, tak častou a nedostatečnou.

Šišák bajkalský

Kromě pozitivních účinků při nespavosti a depresích má tato bylinka ještě jeden zásadní přínos.Postará se o výrazně příjemnější menstruaci. Zastavuje totiž silné menstruační krvácení, pomáhá vyvolat nedostavující se menstruaci, zmírňuje menstruační bolesti, uvolňuje děložní křeče a podporuje léčení gynekologických zánětů.

Dalším bonusem, který rozhodně stojí za zmínku, je výrazné zlepšení stavu pokožky při delším užívání. Takže pokud v průběhu menstruace (i mimo ni) trpíte výskytem pupínků a vyrážek, tento přírodní zázrak vám pomůže pleť vyhladit a již po měsíci užívání uvidíte viditelné zlepšení své pleti.Šišák je nejvhodnější užívat jako kapsle, léčebná kúra je doporučována 4 týdny + 1 týden pauza. Opakovat kúru můžete libovolně.

Zdroje: bylinkyprovsechny.cz  mojemedicina.cz





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat