Prostreno.cz

Prostředky z kuchyně pro voňavé podpaží

Citronová šťáva, jablečný ocet nebo kokosový olej. Věděli jste, že tyto potraviny nahradí kupovaný deodorant, aniž byste možná poznali rozdíl?

Takový deodorant je v létě, kdy se vlivem vysokých teplot více potíme, nezbytnou nutností. Ostatně, co je špatného na tom, že se chce člověk cítit svěží a hezky vonět? Jenže co když tento pomocník dojde a není čas na nákup nového? Žádná tragédie to není. Nebo snad v kuchyni nemáte tyto spolehlivé náhrady?

Do služby se hlásí citron

Když jsou k dispozici citrony, proč jejich šťávu přidávat jen do vody, čaje nebo salátů? Šup s ní i do podpaží! Možná vás to překvapí, ale je to běžný kosmetický fígl. Kyselý plod ve žluté slupce obsahuje kyselinu citronovou, která přirozeně zbavuje bakterií, jež mají nepříjemný tělesný zápach na svědomí. Je asi jedno, zda šťávu nanesete prostřednictvím vatového tamponu, nebo si inkriminované místo potřete rozkrojenou polovinou citrusového plodu. V obojím případě to ale nedělejte bezprostředně po holení, aby nedošlo k případnému podráždění.

Nepodceňujte jablečný ocet

Jablečný ocet je bohatý na samé prospěšné složky. Díky tomu přispívá k normalizaci krevního tlaku, zabraňuje kornatění cév, reguluje hladinu škodlivého cholesterolu a podporuje tvorbu červených krvinek. Alespoň tak to uvádí odborníci, kteří se opírají o poznatky četných vědeckých studií. Toto vyhledávané ochucovadlo však působí i antibakteriálně, antisepticky a antifungálně, což je důvod, proč získává plusové body i jako domácí deodorant. Před aplikací ho zřeďte vodou, po ní mu dopřejte chvilku na to, aby se patřičně absorbovalo.

I kokosový olej umí

I olej získávaný z kosových ořechů má hodně nabídnout. Jeho schopnosti jsou srovnatelné s výše zmíněným octem, takže si ho klidně mázněte i do podpaží. Tento příjemně vonící prostředek si také hravě poradí s bakteriemi, přičemž zajistí celodenní pocit svěžesti. Ještě pořád vám došlý deodorant přijde jako konec světa?

Zdroje: healthline.com, bicycling.com, lovebeautyandplanet.com





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat