Prostreno.cz

Účinky blahodárné tekutiny získané z brambor

Kdo by se odvážil říct, že brambory jsou obyčejné! Už jste jejich šťávou zkoušeli léčit pálení žáhy a vysoký krevní tlak? Nebo akné či tmavé kruhy pod očima? Jde také o úžasný omlazovač!

S největší pravděpodobností jsou brambory jednou z nejoblíbenějších příloh na světě. Je možné je vařit, smažit, zapékat i péct. Skvěle chutnají se sýrem, masem, omáčkou, bylinkami i kořením, přičemž nabízejí vysoký podíl antioxidantů, železa, fosforu i vitaminů A, C a B. Co když je ale budete pít vy i vaše pokožka? Ne, nejde o omyl ani tiskovou chybu, narážíme na jejich odšťavňování. Blahodárná tekutina získaná z brambor je nejen zdravým lékem, ale i famózní kosmetikou (1). Obzvláště v těchto situacích přijde vhod…

Stop zánětu i pálení žáhy

Pití bramborové šťávy je snadný a rychlý způsob, jak těžit z jejích protizánětlivých vlastností. Tento neodmyslitelný prostředek alternativní medicíny navíc normalizuje tlak, detoxikuje organismus, zastavuje pálení žáhy a uklidňuje nervy (2). Takže ani doušek nazmar? Přesně tak! A jak je to tedy s tím vnějším použitím?

Zbavte se tmavých kruhů pod očima

Máte v podoční oblasti nevzhlednou tmavou „ozdobu“, která se objevila následkem probdělé noci, alergie, konzumace alkoholu nebo pouhopouhé dědičnosti? Věřte, nebo ne, i s tímhle nešvarem si hravě poradí zmíněná plodina v tekuté verzi. Stačí ji využít jako krém – tedy vetřít a nechat působit. Účinky jsou znatelné takřka okamžitě (2).

Konec akné i vrásek? Už to tak vypadá

Šťáva z brambor je skvělý rozjasňovač pleti, který navíc zachovává její pružnost elasticitu. Lze ho snadno kombinovat s celou řadou dalších složek, jak je například okurka, citron nebo olivový olej. Ve všech případech přispívá k léčbě akné, neboť má protizánětlivé vlastnosti i vysoký obsah draslíku (2).

Ochrana, kterou si vaše krása zaslouží

Uvedený přípravek vlivem vitaminu C poskytuje kůži ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy, zatímco urychluje regeneraci buněk, hloubkově vyživuje a bojuje proti škodlivým volným radikálům (3). A přesně z toho důvodu doporučuje, abyste si ho mazali na tvář den co den!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3650512/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22493159/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9823805/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat