Prostreno.cz

Pepř je zkratkou ke krásným a zdravým vlasům

Už jste někdy lupy zkoušeli léčit pepřem? Nebo nadměrné vypadávání vlasů? Zabírá to přímo skvěle. A ještě se tím dá zabránit předčasnému šedivění!

Pepř byl již odpradávna vzácným kořením. A  nejen to. Podle historiků zasáhl do dějin a významně ovlivnil jejich vývoj. Zčásti proto, že byl důvodem mnoha válek i vzniku velkých koloniálních říší. A také motivací k zámořským výpravám. Jako první ho do Evropy přivezl Alexandr Makedonský po svém tažení do Indie. Ovšem dávno před tím ho znali staří Římané, ti však používali trochu jinou odrůdu. Hořká a pikantní chuť pepře z něj dělá neodmyslitelnou součást celé řady jídel. Víte ale, že vám toto ochucovadlo může pomoci i ke krásným vlasům? Má totiž tyto schopnosti!

Přestaňte se trápit s lupy jednou provždy

Zvýšená aktivita mazových žláz, ucpané póry nebo třeba „obyčejný“ pot. I tohle vede k tvorbě lupů, kterých se těžko zbavuje. Jenže je tu černý pepř! Obsahuje vitamin C, jež v kombinaci s minerály čistí pokožku hlavy a uklidňuje ji při podráždění. Připravte si z něj masku tak, že ho spojíte s olivovým olejem. Směs naneste ke kořínkům i po celé délce a nechte ji působit půl hodiny, poté smyjte.

Už žádné nadměrné ztráty

Vypadání vlasů je častý problém, který tíží obě pohlaví stejnou měrou. Tak jistě, že existují nejrůznější šampony, vlasová „hnojiva“, aktivátory nebo léky. Ale ani přírodní poklady se mnohdy neminou účinkem! Patří mezi ně i zmíněná ingredience, bez které by si to kuchaři celého světa vůbec neuměli představit. Její antibakteriální vlastnosti zastavují infekce, což k vyřešení patálie s nadměrným vypadáváním hodně přispívá.

Na šediny je ještě čas

Šedivění hřívy je proces, který k přirozenému stárnutí patří. A nikdo se mu nevyhne. Pořád to ale neznamená, že by tohle celé nešlo zpomalit a „odložit“. Už naše babičky věděly, že promícháním pepře s tvarohem vznikne prostředek, který zabraňuje předčasnému šedivění, zatímco podstatně urychluje růst. A to je skvělá přidaná hodnota, nemyslíte?

Zdroje: www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1096637407000639?via%3Dihub





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat