Prostreno.cz

Oregano je opravdu mocné přírodní antibiotikum

V dnešní době se antibiotika hodně zneužívají, což představuje pohromu pro imunitu i trávení. Jejich zdravější alternativu však představuje oregano, které navíc detoxikuje tělo, urychluje hojení a posiluje kosti.

Oregano neboli dobromysl obecná je typická bylinka středomořské kuchyně. V řecké mytologii bývala spojována s bohyní lásky Afroditou, v římské symbolizovala zase štěstí a hojnost. Jak na toto ochucovadlo pohlížíte vy? Snad máte na zimu „nasušeno“, protože až udeří chřipky a virózy, bude se vám hodit!

Silné antibiotikum z lůna přírody

Od té doby, co se vynalezla antibiotika, je lékaři předepisují ostošest. Nikdo těmto medikamentům zásluhy neupírá, ale stejně jako jiné druhy léků mohou mít nežádoucí vedlejší účinky. Některé odborné studie dokonce naznačují, že mají na imunitu oslabující vliv, přičemž ničí „hodné“ střevní bakterie a narušují činnost trávení. Pokud to tedy není nezbytně nutné, obecně se doporučuje antibiotikům vyhýbat. To ale samozřejmě neznamená, že byste při infekčních onemocněních zůstali napospas svému osudu.

Již mnohokrát se potvrdilo, že oregano vykazuje fungicidní, antiseptické a antibakteriální vlastnosti, díky čemuž eliminuje celou řadu škodlivých patogenů. Zároveň tělu usnadňuje opravu poškozených buněk a tkání, neutralizuje volné radikály a povzbuzuje obranyschopnost. Zjednodušeně řečeno – tato rostlina působí jako mocné antibiotikum, ovšem oproti těm komerčním má navíc řadu přidaných pozitivních vlastností. Dělá však i jiné věci, kterými člověk nepohrdne…

Prevence rakoviny

Američtí vědci na základě svého rozsáhlého výzkumu zjistili, že karvakrol, což je jedna z hlavních aktivních složek oregana, zabraňuje růstu a šíření rakovinných buněk. Hraje tedy v prevenci onkologických onemocnění významnou roli! Možná vás překvapí i skutečnost, že dobromysl zmírňuje příznaky alergií, léčí plísně, detoxikuje organismus a urychluje hojení ran. Rovněž zpomaluje stárnutí a posiluje kosti. Jak vidno, není jí nikdy dost!

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6152729/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat