Prostreno.cz

Rychlejší hubnutí i prevence osteoporózy díky tequille

Někteří tequillu milují, jiní zase nenávidí. Všichni se ale podivují nad tím, že urychluje spalování kalorií, zlepšuje trávení a předchází osteoporóze. A to opravdu?

Sůl a citron. Nebo pomeranč a skořice. I tohle si člověk představí, když se řekne tequilla. Naopak to poslední, na co bychom v souvislosti s tímto silným alkoholickým nápojem pomysleli, je jakákoli podpora hubnutí či nějaké zdravotní výhody. Obojí ale tento destilát kupodivu nabízí! Tedy alespoň podle vědců, kteří svými novými zjištěními pořádně šokují.

Co panák, to nižší váha?

Ta samozřejmě, ať už jde o jakýkoli druh alkoholu, musí se pít v umírněném množství. I s tequillou je to tak, že více rozhodně neznamená lépe! Občasný „panáček“ pak možná zajistí, že se konečně vejdete do menší velikosti kalhot. Ano, zní to bláznivě. Ale důkazy existují! Zrovna nedávno zahraniční server Insider publikoval americkou studii, jejíž poznatky sdělují, že určité látky obsažené v agáve, z níž se onen nápoj vyrábí, stimulují metabolismus a urychlují spalování tuků. Mluví se i o dalších zajímavých vedlejších účincích zmíněné sukulentní rostliny a tím i tequilly samotné. Uvěříte třeba těmto? Možná to bude těžké…

Ukázkové trávení bez zádrhelů

Pití malého množství tohoto destilátu může být prospěšné pro celý trávicí trakt, neboť napomáhá detoxikaci od škodlivých látek a podporuje vyváženost střevního mikrobiomu. To jsou závěry jiného výzkumu, o nichž informuje pro změnu americký server Healthline. Ty tequillu dokonce zmiňují jako zdroj probiotik. Podle některých názorů může její střídmá konzumace také přispět k regulaci cukru v krvi. Průzkum předložený neziskovou organizací American Chemical Society zase naznačuje, že nutriční profil agáve omezuje pravděpodobnost osteoporózy, protože zvyšuje vstřebávání vápníku, který je pro silné kosti zásadní. No kdo by to byl řekl, viďte? I metla lidstva tedy může mít pozitiva!

Zdroje: thelist.com, insider.com, healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat