Prostreno.cz

Na vrásky, jizvy i akné pomůže pistáciový olej

Máte rádi pistácie? A už jste vyzkoušeli olej z nich získaný? Jako omlazující elixír pleti nemá konkurenci! Vylepší ale i vzhled jizev a přispěje k léčbě akné.

První zmínky o pistáciích jsou staré čtyři tisíce let a pocházejí ze střední a jihovýchodní Asie. Jako léky, afrodiziaka, a dokonce i protijedy je využívali i staří Řekové, kteří si jejich vlastnosti nemohli vynachválit. I moderní vědecké poznatky se shodují v tom, že tyto ořechy patří mezi potraviny s jednoznačně nejvyšším podílem antioxidantů, se kterými se pojí celá řada zdravotních benefitů. Dnes se ale zaměříme na vnější použití pistácií. Jejich lisováním vzniká tmavě zelený aromatický olej, který je bohatý na všechny složky, které pleť prostě miluje. Jak přesně může zapracovat na vaší kráse?

Stop stárnutí 

Jestli zmíněné voňavé mazání v něčem vyniká, pak je to neutralizace volných radikálů. To jsou nestabilní atomy, jež způsobují poškození buněk a předčasné stárnutí, stejně jako pigmentové skvrny, ochablost pokožky, ztrátu hydratace a další nepříjemnosti, které člověku zbytečně přidělávají roky navíc. Je prokázáno, že pravidelné nanášení tohoto prostředku pleť omlazuje, zvlhčuje a vyživuje, přičemž zachovává její sametově hebkou strukturu.

Sbohem akné. Měj se hezky!

Díky obsahu vitaminu E má pistáciový olej velký potenciál při prevenci i samotné léčbě akné. Vlivem jeho působení stimuluje krevní oběh, tlumí záněty, reguluje produkci kožního mazu, urychluje hojení a pomáhá při čistění zanesených pórů. Také výrazně zlepšuje vzhled jizev. Ovšem i na vlasy se tenhle parťák báječně hodí!

Účes jako z reklamy

Olej získávaný z lahodných zelených oříšků dokáže vyřešit i problémy s hřívou. Zabraňuje totiž jejímu vysušování a zaceluje rozdvojené konce. Tenhle mazlavý spojenec kštici celkově posiluje a změkčuje, což je zásluha obsaženého biotinu. Rovněž ji láskyplně ochraňuje před nepříznivými vnějšími vlivy. A to se hodí vždycky a všude. Stačí ho jen mírně zahřát a použít jako klasickou vlasovou masku.

Zdroje: herbaldynamicsbeauty.com, healthbenefitstimes.com, naturaloilsforhair.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat